Hayden Howard från Seymoure i Indiana, USA, hade nyligen fått hem sin hundvalp Jackson.
1 av 2
Hayden Howard från Seymoure i Indiana, USA, hade nyligen fått hem sin hundvalp Jackson. - Foto: Facebook/Google Maps
Här befann sig valpen när han blev skjuten.
2 av 2
Här befann sig valpen när han blev skjuten. - Foto: Google Maps

Djurplågare sköt valp med 60 skott – överlevde mirakulöst

Den lilla valpen attackerades på baksidan av familjens hem med ett 60-tal skott. Varning för obehagliga bilder.


Hayden Howard från Seymoure i Indiana, USA, hade nyligen fått hem sin hundvalp Jackson.

Den lilla engelska mastiffen var knappt ett år gammal och lekte fritt ute på familjens inhägnade rastgård, när djurplågare plötsligt attackerade hunden.

Det hjärtlösa dådet ska ha inträffat någon gång under förrförra helgen, men den exakta tidpunkten har inte gått att fastställa.

Jackson betedde sig nämligen ganska normalt till en början under lördagen. Men snart märkte matten Hayden Howard något märkligt på Jacksons kropp.

– Han hade lite märken över kroppen och jag trodde först att det kanske var insektsbett. Men senare på lördagskvällen insåg jag att det var hål, sa Howard i en intervju med Fox59 strax efter händelsen.

När Howard tog Jackson till veterinären fick hon en chock. Hela hundens kropp var täckt med kulhål.

Bild på Jackson hos veterinären. Bildkälla: Facebook

– Veterinärerna tittade på alla små hål och ju mer de rakade Jackson, desto fler hål hittade dem. Jag var i total chock, jag visste inte vad jag skulle tro, säger Howard vidare i intervjun.

Jackson hade ett kulhål vid ögonlocket, ett vid örat, ett i knät och mängder av kulhål i resten av kroppen.

Som om inte mängden av ammunition var nog, så berättade polisen senare för Howard att de 27 kulhålen förmodligen bara var hälften av det faktiska antalet skott som hade skjutits mot hunden, men inte gått in i kroppen.

Totalt rörde det sig alltså om runt 60 skott mot valpens kropp.

Några av de kulor som träffade valpen. Bildkälla: Facebook

Seymours poliser har nu undersökt området kring huset där Jackson vistades och har hittat bevis som pekar på varifrån kulorna kan ha skjutits. Det fanns en mängd kulhål i ett träd på gården också.

Vid närmare undersökning visade det sig att skotten måste ha kommit från grannhuset längre ner på gatan Vehslage Road där Hayden Howard bor.

Polisen gjorde en husrannsakan där de hittade ytterligare bevis som kunde kopplas till brottet, men de vill i dagsläget inte gå ut med mer information om vad det rörde sig om.

Polisen hittade även flera olika former av narkotika i huset och en man som befann sig där inne arresterades för narkotikainnehav. Mannen har hittills vägrat att svara på frågor gällande den skottskadade hunden.

Hayden Howard själv är förtvivlad över det inträffade och förstår inte hur det här kunde inträffa. Hon menar att grannarna i fråga har varit väldigt fina mot hunden Jackson och att granndottern brukar gå ut och rasta valpen.

Utredningen av fallet pågår fortfarande. Tack och lov är Jackson trots omständigheterna på bättringsvägen. Han har fått komma hem till sin familj igen och medicineras nu mot smärtorna och infektionsrisken.

En hittelön har utlysts på motsvarande närmare 4 500 kronor till den som inkommer med ett avgörande tips i utredningen, skriver Fox59.

Nyheter24 har nyligen rapporterat om ytterligare ett fall av grovt djurplågeri som är under utredning, där korv har hittats som var preparerade med sylvassa rakblad.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.