En massgrav har hittats under ett universitet i USA.
1 av 3
En massgrav har hittats under ett universitet i USA. - Foto: University of Mississippi Medical center
Först hittades 66 omärkta kistor.
2 av 3
Först hittades 66 omärkta kistor. - Foto: University of Mississippi Medical center
Experter tror att det totalt kommer hittas 7000 omärkta kistor.
3 av 3
Experter tror att det totalt kommer hittas 7000 omärkta kistor. - Foto: University of Mississippi Medical center

Massgrav upptäckt under universitet – kan vara 7000 kistor

2013 grävdes det upp 6 omärkta kistor under ett universitet i USA. Nu tror experter att det kan röra sig om 7 000 kistor under byggnaden.


Universitetsbyggnaden har tidigare kallats ”Insane Asylum”. 1855 byggdes byggnaden med syftet att vara ett mentalsjukhus. Men patienterna behandlades väldigt illa och flera fick sitta fastkedjade i fängelser eller inlåsta på vinden.

Enligt The clarion ledger var miljön hård och till följd av det så dog en av fem mellan 1855 och 1877. Som mest satt det 6 000 patienter på sjukhuset, skriver DN.

1935 stängdes sjukhuset och istället flyttade University of Mississippi Medical center in.

Bildkälla: University of Mississippi medical center

Lång senare gjordes ett skrämmande fynd. 2013 hittades 66 omärkta kistor under byggnaden. Men det visade sig vara ännu mer omfattande. I dagsläget har över 1 000 kistor grävts upp. Experter tror nu att det kan röra sig om totalt 7 000 omärkta kistor under byggnaden.

Omkostnaden för att gräva upp alla kistor och renovera skolbyggnaden skulle landa på ofantliga summor så universitet har tänkt ut ett annat sätt. De ska sakta gräva upp och sedan forska och analysera kvarlevorna för identifiera personerna, skriver DN.

Något som de ser som en stor tillgång för forskningscentret på skolan. Man kan bara föreställa sig vilka öden patienterna har gått till mötes och vilken tid det kommer ta att identifiera alla omärkta kistor! Man får vara tacksam att psykiatrin ser annorlunda ut idag.

Se videon där en ko är påväg in på ett universitet i Karlstad

Läs också om 15-åriga Jordan som blev skjuten till döds av polis efter att han lämnat en fest

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att psykiatrin idag är bra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.