Modellen blev avvisad av modejätten – för att hon var "för stor"

I ett uppmärksammat Facebook-inlägg skriver den danska modellen om vad som hände när hon flög till Tokyo för en modevisning.


Den 20-åriga modellen Ulrikke Høyer från Danmark har blivit uppmärksammad efter ett inlägg på Facebook och på Instagram. I inlägget berättar Ulrikke om hur hon blivit avvisad av modejätten Louis Vuitton.

Och den extremt sjuka anledningen? Hon var "för stor".

Det var i april som 20-åringen flög till Tokyo för att gå på catwalken för Louis Vuitton, men hon gick aldrig. Då modeföretaget ansåg att hon var "för stor", rapporterar danska tidningen BT.

"Castaren Alexia sa att det hade blivit problem, enligt henne hade jag en väldigt uppsvälld mage och ett uppsvällt ansikte. Hon rådde mig därför att svälta mig själv genom att säga 'Ulrikke lär bara dricka vatten de kommande 24 timmarna'" skriver Ulrikke i Facebook-inlägget.

Ulrikke blev chockad över att höra det och morgonen därpå ska castingagenten ha kollat om hon hade ätit någon frukost.


Bildkälla: Facebook

"Hon sa god morgon till mig och och de andra tjejerna. Därefter tittade hon på mig och min icke existerande tallrik och sen tillbaka på mig. Hon kollade om jag hade ätit någon mat."

Senare den dagen fick hon reda på att hon inte längre skulle gå på modevisningen och skulle skickas hem igen. Louis Vuitton hade kontaktat hennes agent i Danmark och beslutet togs eftersom hennes mage, ansikte och rygg var "problematiska och uppsvällda".

Ulrikke skriver att hon ville dela historien på grund av hur hon blivit behandlad snarare än att hämnas, skriver BT.

"En sådan brist på respekt har gjort att jag bestämt mig för att aldrig jobba under sådana förhållanden igen", skriver Ulrikke i inlägget som har delats snart 2 000 gånger.

Här kan du läsa hennes text i helhet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.