Hon skulle stanna med honom på Hawaii i tre månader.
1 av 2
Hon skulle stanna med honom på Hawaii i tre månader. - Foto: Pixabay
Där tullen läste igenom hennes dagbok.
2 av 2
Där tullen läste igenom hennes dagbok. - Foto: Pixabay

Molly fick inte komma in i USA – efter att tullen läst hennes dagbok

När Molly skulle hälsa på sin pojkvän som bor på Hawaii blev hon istället satt i fängelse, trots att hon inte gjort något fel.


Molly Hill från Melbourne, Australien skulle besöka sin amerikanske pojkvän på Hawaii i tre månader, men resan förvandlades istället till en mardröm, skriver New Zealand Herald.

Eftersom hon skulle vara bortrest så länge hade hon sagt upp sig från sitt jobb innan hon åkte, och även haft en riktigt stor hejdå-fest. Vilket visade sig skulle skapa en del problem.


Bildkälla: Facebook

När hon kom till Honolulus flygplats blev hon utvald för slumpmässig visitering. Inne i förhörsrummet ska tulltjänstemännen enligt henne ha gått igenom hela hennes bagage, och hennes dagbok.

Hon hade ansökt om ett turistvisum som räcker i 90 dagar, hon skulle stanna i 88 och hennes hemresa var bokad och klar. Men trots detta bestämde sig tullen för att inte lita på att hon faktiskt skulle resa hem.

Istället menade de att allt som stod i hennes dagbok, kombinerat med att hon sagt upp sig från sitt jobb, tydde på att hon planerade att olagligt immigrera till USA.


Bildkälla: Pixabay

Hon blev satt i handbojor och förd till ett fängelse, eftersom det inte fanns några möjligheter till att åka tillbaka till Australien den kvällen. På fängelset fick hon genomgå en visitering som hon beskriver som väldigt obehaglig.

– Jag blev visiterad, bedd att klä av mig naken för att visa att det inte fanns något i mitt hår eller mun, sedan fick jag sätta mig på huk och blev ombedd att hosta, vilket var fullständigt förödmjukande, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Dagen efter, som också var hennes födelsedag, blev hon väckt av en vakt som lös henne med en lampa i ansiktet innan hon hämtades av tullen och körd till flygplatsen. Där fick hon betala över motsvarande 5 400 kronor för en ny flygbiljett till Sydney, skriver New Zealand Herald.

Väl hemma igen skrev hon ett inlägg om sin upplevelse på Facebook som blivit rätt uppmärksammat och flera andra medier har skrivit om händelsen. Hennes pojkvän har även kommit till Australien för att träffa henne.


Bildkälla: Facebook

En annan person som haft lite problem med att komma in i USA är Zara Larssons ex-pojkvän. I klippet under kan du se vad han tvingades göra för att komma in i landet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit undersökt av tullen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Pålägg återkallas – risk för listeria

Axfood återkallar rostbiff och påläggsskinka då man vid en rutinkontroll upptäckt listeriabakterier i anläggningen där produkterna tillverkas.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.