Salman, 22, tros ha tränats av IS. Något som hans pappa nekar till.
1 av 4
Salman, 22, tros ha tränats av IS. Något som hans pappa nekar till. - Foto: Guardian/Handout/TT
Hans syster säger att han gjorde det som hämnd för hur USA släpper bomber på syriska barn.
2 av 4
Hans syster säger att han gjorde det som hämnd för hur USA släpper bomber på syriska barn. - Foto: AP
Hans bror Hashid greps i Libyen nyligen.
3 av 4
Hans bror Hashid greps i Libyen nyligen. - Foto: AP
Konserten ägde rum i måndags.
4 av 4
Konserten ägde rum i måndags. - Foto: TT/Youplay

Systern till misstänkte Manchester-terroristen: Därför gjorde han det

Efter en Ariana Grande-konsert exploderade en bomb och minst 22 personer miste livet. Nu har hans familj blivit intervjuade.


I måndags dog minst 22 personer efter ett fruktansvärt bombattentat utanför Manchester Arena. Konsertbesökarna hade precis sett Ariana Grande spela och var på väg ut. Då sprängde den 22-årige misstänkte terroristen Salman Abedi sin hemmagjorda bomb och sig själv till döds.

Salman Abedi. Bildkälla: AP

Dagarna efter har polisen jobbat med ledtrådar och gripit flertalet misstänkta kumpaner. Men frågan på de flesta personers läppar har varit: Men varför? Varför attackera en plats som garanterat kommer vara fyllt av barn och unga vuxna? Vad var motivet?

Det finns teorier. Nyligen publicerade Wall Street Journal en intervju med Abedis familj. Hans 18-åriga syster Jomana Abedi tror sig ha svaret på varför attacken ägde rum. Hon säger att anledningen bakom attentatet var "hämnd för att USA släpper bomber på barnen i Syrien".

Fler teorier finns det också gott om. Andra medier som Daily Star och The Sun skriver att dådet var en hämnd för mordet på en av Salman Abedis kompisar i Manchester förra året. Enligt en av hans bekanta ska han ha utlovat hämnd efter den påstådda rasistiska attacken.

Hans pappa, Ramadan Abedi, har blivit intervjuad av nyhetsbyrån AP. Där hävdar han att sonen är helt oskyldig och att han inte har någonting med IS att göra. Hans lillebror Hashed Abedi blev, enligt BBC, gripen i Libyen misstänkt för att tillsammans med terrorsekten Islamiska staten planera terrorattacker.

Misstänkte terroristens bror Hashid. Bildkälla: AP

Även hans 23-åriga bror Ismail Abedi uppges ha tagits in till förhör, skriver Telegraph.

Vad som är helt sant får utredningen visa. Kanske får vi aldrig det slutgiltiga svaret. Det vi vet är att minst 22 personer har mist livet i attacken.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.