Den 20 maj skedde en terrorattack på Champs-Élysées i Paris.
1 av 3
Den 20 maj skedde en terrorattack på Champs-Élysées i Paris. - Foto: TT Nyhetsbyrån
En av de som föll offer för dådet var polisen Xavier Jugelé.
2 av 3
En av de som föll offer för dådet var polisen Xavier Jugelé. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Nu har han gift sig med partnern Etienne Cardiles. Detta var möjligt tack vare att Frankrike är ett av få länder som tillåter giftermål efter döden.
3 av 3
Nu har han gift sig med partnern Etienne Cardiles. Detta var möjligt tack vare att Frankrike är ett av få länder som tillåter giftermål efter döden. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Polisen dog i terrordådet i Paris – nu har han gift sig

Under ceremonin deltog bland annat den tidigare franska presidenten François Hollande och Paris borgmästare Anne Hidalgo.


Den 20 maj – bara några dagar innan det franska presidentvalet skulle dra igång – skedde en terrorattack på Champs-Élysées i Paris.

En terrorist vid namn Karim Cheurfi attackerade poliser på paradgatan. En av de som föll offer för dådet var den 37-årige polisen Xavier Jugelé som då var i tjänst.

Nu har han gift sig med partnern Etienne Cardiles. Detta var möjligt tack vare att Frankrike är ett av få länder som tillåter giftermål efter döden, skriver BBC.

Etienne Cardiles hyllar sin döda partner. Bilden är från en ceremoni från den 25 april. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Under ceremonin för att hedra den hyllade polisen deltog bland annat den tidigare franska presidenten François Hollande och borgmästaren i Paris Anne Hidalgo.

Terroristen Karim Cheurfi sköts till döds i attacken. En lapp som försvarade terrororganisationen IS hittades bredvid hans kropp, skriver BBC.

TV: Videon från restaurangen i Paris visar hur terroristen skjuter mot gästerna

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visste du att man kunde gifta sig efter döden?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.