Jakob skulle fixa en torktumlare – räddade katt

Danske Jakob skulle laga en torktumlare som luktat märkligt i några dagar, men när han öppnade upp den fick han en rejäl överraskning.


VVS-operatören Jakob från Danmark hade blivit inringd för att fixa en torktumlare som luktat märkligt i några dagar, det skriver Dagens.

Han trodde först att det kunde röra sig om en död råtta i ett av rören, men det visade sig vara något helt annat.

För döm av Jakobs förvåning när han tog isär röret och det inte alls var en råtta som satt fast där inne – utan en katt.


Bildkälla: Facebook

Katten var i otroligt dåligt skick och svävade mellan liv och död efter att ha suttit inkilad i röret i flera dagar. I röret hade katten utsatts för fruktansvärda förhållanden med fukt och temperaturer på upp till 80 grader.

Jakob tog direkt katten till Dyreværnet som genast försökte göra allt i sin makt för att rädda den lilla kissen, som de döpte till Jacobine.

Hon var svårt uttorkad och undernärd efter dagarna i röret. I ett inlägg på Facebook skriver Dyreværnet att deras veterinärer gör allt de kan för att hjälpa Jacobine så hon snart kommer upp på tassarna igen.

Och Jakob förtjänar verkligen en hyllning, han är en riktigt vardagshjälte skriver Dyreværnet i ett inlägg på sin Facebook, rapporterar Dagens.

Vill du se mer gulliga katter kan du kolla på den här videon som visar varför katter är smartare än människor.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du ett husdjur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.