Krystal vill sluta röka.
1 av 5
Krystal vill sluta röka. - Foto: Faksimil 7 News/TT
Hon har därför kedjat fast sig vid sin säng.
2 av 5
Hon har därför kedjat fast sig vid sin säng. - Foto: Faksimil 7 News
När hon gjorde en gynundersökning så hittades onormala celler.
3 av 5
När hon gjorde en gynundersökning så hittades onormala celler. - Foto: Faksimil 7 News
Och när hon slutade förra gången blev hon "så elak" att det här är enda sättet.
4 av 5
Och när hon slutade förra gången blev hon "så elak" att det här är enda sättet. - Foto: Faksimil 7 News
Hon bryr sig inte om hon kallas "tokig".
5 av 5
Hon bryr sig inte om hon kallas "tokig". - Foto: Faksimil 7 News

Hon har kedjat fast sig i sin säng – för att kunna sluta röka

Krystal från Australien blev tillsagd av sin familj att börja röka igen när hon slutade förra gången. Anledningen var att hon blev så elak.


Krystel Spicer från Queensland, Australien, har rökt i 20 år. Men nu vill hon desperat sluta med sin dåliga vana – och hon tar till extrema åtgärder. Hon har nämligen kedjat fast sig i sin säng i tre veckor.

Fakismil 7 News

I en intervju med 7 News säger hon att hon är en person som varken kan eller vill sluta. Inte ens för att rädda livet på sig själv – och det är anledningen till att hon måste ta till så extrema åtgärder. Beslutet att sluta kom i samband med ett besök hos gynekologen. 

– När jag var och tog cellprover så hittade läkarna onormala celler. Jag kollade bara på min dotter och bestämde mig, säger hon till 7 News.


Faksimil 7 News

Paniken kom när hon insåg hur hon skulle behandla alla runt omkring henne när hon väl slutade. För sanningen är att hon försökt en gång tidigare. Här kan du läsa om allt som händer när du slutat röka.

– Jag slutade i fyra dagar och då sa folk åt mig att börja röka igen för att jag var så elak. Jag undrar verkligen hur många som fått höra det från sina nära och kära: "här, ta en cigarett", säger hon.

Hennes något ovanliga metod för att sluta röka har mötts av många höjda ögonbryn, särskilt från den egna familjen.

– Min mamma tycker att jag är helt galen. Hon sa att "alla kommer säga att du är tokig". Men vet du vad? Jag tar hellre att vara tokig över mitt liv. Kalla mig tokig hur mycket du vill.

Faksimil 7 News

På australienska 7 News Facebook-sida är det många som hånar Krystal, men en kvinna tar ställning för hennes sak och skriver:

"Vi kan håna henne, döma henne, eller så kan vi som jag, som är en gammal rökare som vet hur svårt det är att sluta, gratulera henne och önska henne lycka till. Hon försöker allt för att överleva. Bra för henne".

Läs också om varför du blir sugen på cigg när du dricker alkohol – eller läs om varför priserna på cigaretter höjdes nyligen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Röker du?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.