4-årige pojken badade med familjen – en vecka senare var han död

Lille Francisco ville bara bada med sin familj. Men det hela tog en fruktansvärt vändning.


En fruktansvärd olycka skakar just nu USA, efter att en liten pojke dött efter en badutflykt. Det var när efter att fyraårige Francisco Delgado hade varit och badat med sin familj som pojken började klaga på magsmärtor. 

Föräldrarna trodde att han bara hade fått någon bakterie i magen, men snart blev problemen värre, och Francisco drabbades av kräkningar och diarré. Man bestämde sig då för att ta honom till sjukhuset. 

Och en natt, en vecka efter badutflykten, vaknade pojken med stark smärta över axlarna. 

– Hel plötsligt vaknade han. Han sa “aaah” och tog sitt sista andetag. Sen visste jag inte vad jag skulle göra, säger Franciscos pappa i en intervju med KTRK. 

Och pojkens mamma berättade om hur det var att komma in i rummet när läkarna försökte återuppliva Francisco. 

– Jag såg honom ligga där. Jag såg hur de arbetade med honom. Jag skrek. Låt mig bara röra vid mitt barn. Kanske det hjälper om hans mor rör vid honom. 

Men det var för sent. Francisco blev bara fyra år gammal, och läkarna tror att det kan handla om “torrdrunkning”, eller sekundär drunkning som det också heter. 

Det innebär att han fått vatten i lungorna när han badat. Det kan då ta timmar eller dagar innan symptomen börjar synas på allvar. Läs mer om sekundär drunkning på Vårdguiden.

Hans föräldrar har nu startat en insamling för att kunna ha råd med begravningen, skriver KTRK.

LÄS MER: Mamman lägger ut sista bilden med sin son – för att varna andra

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde man informera mer om torrdrunkning?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.