- Foto: Jae C. Hong/AP/Scanpix

Minst 18 åtalas för gruppvåldtäkt på minderårig flicka

Hittills har 18 personer blivit åtalade för gruppvåldtäkt på en flicka i Texas. Utredningen pågår dock fortfarande. Våldtäkten skedde i slutet av förra året.


CLEVELAND. Tretton vuxna och fem ungdomar åtalas i samband med den våldtäkten. Händelsen ska ha inträffat i slutet av förra året.

Darrell Broussard, biträdande polischef i Cleveland, sa i måndags att utredningen är pågående, och att det är möjligt att det fallet kan utvecklas betydligt.

- Vi har fått ledtrådar under vår utredning som lett oss till andra möjliga personer av intresse, sa Broussard till CNN.

De 18 individerna som blivit åtalade är mellan 14 och 27 år gamla. Många kommer från Cleveland high school, men inte alla. Alla åtalade är dock från staden.

Händelsen har påverkat hela samhället i Cleveland, och upprördheten är stor över brottet mot flickan som bara är elva år.

De vuxna som greps och åtalas för sexuella övergrepp mot barn kan få 25 år till livstids fängelse om de fälls, eftersom brottet är av första graden och mycket allvarligt i Texas.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

1 timme sedan
En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.

Zelenskyj efterlyser samma hjälp som gavs Israel

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vädjar till allierade i väst att visa samma enighet gentemot Ukraina som uppvisades under Irans attack mot Israel. Intensiteten i ryska attacker kräver större enighet, säger han.

Kinas BNP växte mer än väntat

1 timme sedan
Den kinesiska ekonomin växte med 5,3 procent på årsbasis under det första kvartalet i år, mer än förväntat, enligt kinesisk officiell statistik.