- Foto: AP Photo/Frank Augstein

Finansministerkandidat kopplas till Bandidos

Var aktuell för posten som ny socialdemokratisk finansminister.


Danske socialdemokraten Henrik Sass Larsen var aktuell för posten som ny finansminister i Danmark. Men nu meddelar Larsen att han inte kan bli minister. Orsaken? Han har kopplingar till kriminella MC-gänget Bandidos.

Sass Larsen har beskrivits som i det närmaste självskriven som finansminister men kopplingarna till Bandidos gör att det inte bara anses olämpligt - han stoppas dessutom från att över huvud taget bli minister av den danska säkerhetspolisen.

- Jag har gjort fel och det måste jag ta konsekvenserna av, säger Henrik Sass Larsen till Tv2News.

Under sommaren avslöjade danska tidningen Berlingske Tidning att Sass Larsen hade träffat  en ledande Bandidosmedlem vid en restaurang. Sedan dess har finansministerkandidaten flera gånger påpekat att han bara haft ett fåtal kontakter med Bandidosmedlemmen, som ville ha hjälp att få träffa sin son.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

1 timme sedan
Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.