- Foto: AP Photo/Hasan Jamali

Kvinna avrättad efter anklagelser om trolldom

Häxjakten i mellanöstern fortsätter. Ytterligare en person har blivit avrättad efter anklagelser för att använda trolldom.


Liknande fall i Mellanöstern

I september avrättades en man i Saudiarabien av snarlika skäl som kvinnan. Förra året dömdes en libanesisk man till döden när han anklagats för trolldom, han friades dock. 2007 blev en man i Egypten avrättad för att han ska ha använt magi när han försökte skilja på ett gift par.

Saudiarabien. En kvinna i norra Saudiarabien blev på måndagen avrättad på grund av att hon ska ha utfört häxeri och trolldom, uppger BBC. Landets inrikesminister berättar att det var Högsta domstolen som fattade beslutet.

Kvinnan, som var runt 60 år, ska enligt tidningen al-Hayat ha tagit betalt i för att bota sjuka. Det är inte första gången en avrättning sker i Saudiarabien på dessa grunder. Tidigare i höst blev en man dömd till döds.

Amnesty, som är involverade i kampen mot straff av trolldom, påstår sig inte ha vetat om straffet förrän det inträffade. Organisationen var däremot inblandad för att hindra höstens avrättning.

Enligt Amnesty är det en del konservativa präster som uppmanar till stränga straff mot trolldom då de anser att det är ett hot mot islam.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.