Chockhöjde priserna efter stjärnans död.
Chockhöjde priserna efter stjärnans död. - Foto: Scanpix

Priset på Whitney Houston-album chockhöjdes efter dödsbudet

30 minuter efter Whitney Houstons död höjde företaget priserna på hennes album med 60 procent. Nu rasar fans mot Apple och Houstons skivbolag och beskyller dem för att ha utnyttjat sångerskans död för att tjäna pengar.


Hittades död i sitt hotellrum

Klockan 00.55 natten mot söndagen hittades superstjärnan Whitney Houston död i sitt hotellrum i Beverly Hills. Sångerskan blev bara 48 år gammal.

Dödsorsaken är ännu inte fastställd, men polisen misstänker att sjärnan tagit en oavsiktlig överdos. Hon hittades i badkaret och polisens huvudspår är att hon blivit medvetslös och drunknat.

Det har länge varit känt att Whitney Houston haft problem med droger och flera olika läkemedel har hittats i hotellrummet.

Natten mot söndagen hittades superstjärnan Whitney Houston död på sitt hotellrum i Beverly Hills. Beskedet mottogs med stor sorg bland fans världen över. För vissa blev dödsbeskedet dock ett tillfälle att tjäna pengar. När några av fansen besökte Apples iTunes upptäckte de något som förbytte sorgen mot ilska. Företaget hade nämligen chockhöjt priserna på Houstons album – bara 30 minuter efter hennes död. Därefter följde flera andra företag efter.

Nu spekuleras det i om det är skivbolaget, Apple eller rentav bägge som ligger bakom prishöjningen. Klart är dock att Houstons fans riktar sin kritik specifikt mot just Apple som de anklagar för att ha utnyttjat tillfället för att göra en extra hacka.

Kunder har även vittnat om att Apple bidrog genom att frysa albumen för nedladdning medan priset höjdes. Priset på Houstons Ultimate Collection steg därefter från fem till åtta pund och Apple öppnade upp albumet för nedladdning igen. Företaget anklagas nu för att utnyttja Houstons död för att tjäna pengar.

– Att påstå att jag är arg är en underdrift. Enligt mig är det klart att iTunes försöker tjäna pengar på hennes död. Det är parasiterande, säger en kund till Digital Spy.

Trots de höjda priserna ligger Whitneys superhit I Will Always Love You på förstaplats över iTunes mest nedladdade låtar. Hur mycket extrapengar Apple och skivbolaget kammar hem på prishöjningen återstår att se.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.