Förra året arrangerades en massprotest genom HBT-par som kysste varandra utanför en pub i London.
1 av 3
Förra året arrangerades en massprotest genom HBT-par som kysste varandra utanför en pub i London. - Foto: Dan Kitwood / Getty Images
Detta efter att Jonathan Williams och James Bull slängts ut därifrån för att de kysste varandra.
2 av 3
Detta efter att Jonathan Williams och James Bull slängts ut därifrån för att de kysste varandra. - Foto: Dan Kitwood / Getty Images
Ett heteropar hånglade på en gaybar i Köpenhamn - och kastades ut. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
3 av 3
Ett heteropar hånglade på en gaybar i Köpenhamn - och kastades ut. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Brian Harkin / Getty Images

Gaybar kastade ut gäster efter heterohångel

Ett sällskap fick inte längre festa vidare på en bar i Köpenhamn efter att en man och en kvinna kysst varann.


Hånglade i massprotest

Efter att James Bull och Jonathan Williams kastats ut från en pub i London för att de kysstes spreds deras historia snabbt och de drog sedan ihop till en protest genom ett event på Facebook. Det var många HBT-par som dök upp utanför puben John Snow några dagar senare och hånglade loss.

KÖPENHAMN. När en grupp på sex personer skulle ut på en gaybar i den danska huvudstaden Köpenhamn gick allt till en början bra. Men bland dem fanns två heterosexuella par och när ett av dem började hångla kom en vakt och sa att det inte var tillåtet.

Efter en stunds argumentation ombads hela sällskapet att lämna lokalerna. En av dem som var med var Jobbe Joller, grundare av HBT-organisationen "Homosocial Gemenskap".

– Jag sa till vakten att det måste vara diskriminering mot heterosexuella att säga att de inte får kyssas, säger han till sajten Homotropolis.

Vakten hänvisade till att ägarna till baren Never Mind får många klagomål på mängden heterogäster.

– Jag frågade honom om det inte är samma sak som att säga att svarta inte får kyssas på Never Mind, men han höll inte med och sa att ägaren bestämmer vem som får och inte får kyssas, säger Joller.

"Ser inte det stora problemet"

Händelsen har lett till en stor debatt i Danmark. Never Minds ägare Christian Carlsen menar dock att alla inte kan vara välkomna till hans bar.

– Jag vet att vi behöver samma rättigheter för alla, men det här är en gaybar, säger han till Jyllands-Posten och fortsätter:

– Vi har uppenbarligen många gäster som inte är homosexuella och det är okej så länge de förstår att det här är en gaybar. Homosexuella kan inte gå till så många andra ställen för att träffas. Tänk till exempel vad som skulle hända om två män gick in på en sportbar och började hångla. Därför ser jag inte det stora problemet i detta.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur HBT-personer kastats ut från en pub i England, något som vållade stora protester.

/
/
HBT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.