Självklart är det helt normalt att bråka och tjafsa ibland i förhållanden. Även om det där och då känns som att ha kommit till ett vägskäl.
1 av 8
Självklart är det helt normalt att bråka och tjafsa ibland i förhållanden. Även om det där och då känns som att ha kommit till ett vägskäl. - Foto: Pixabay
Vi matas hela tiden av lyckliga och perfekta förhållanden i sociala medier, inte konstigt att det känns hopplöst ibland.
2 av 8
Vi matas hela tiden av lyckliga och perfekta förhållanden i sociala medier, inte konstigt att det känns hopplöst ibland. - Foto: Pixabay
Men håll ut, det finns en väg ur de ändlösa bråken.
3 av 8
Men håll ut, det finns en väg ur de ändlösa bråken. - Foto: Pixabay
Det gäller bara att försöka byta dåliga mönster.
4 av 8
Det gäller bara att försöka byta dåliga mönster. - Foto: Pixabay
Och komma närmare varandra igen.
5 av 8
Och komma närmare varandra igen. - Foto: Shutterstock
Genom att vara ärlig med att de sårande orden faktiskt kan göra riktigt ont. Faktum är att ett enda litet ord kan få er att hamna här igen.
6 av 8
Genom att vara ärlig med att de sårande orden faktiskt kan göra riktigt ont. Faktum är att ett enda litet ord kan få er att hamna här igen. - Foto: Shutterstock
Om ni bara vågar släppa garden lite. Och växa upp, helt enkelt.
7 av 8
Om ni bara vågar släppa garden lite. Och växa upp, helt enkelt. - Foto: Shutterstock
Och när ni väl har blivit sams: time to kiss and make up. <3
8 av 8
Och när ni väl har blivit sams: time to kiss and make up. <3 - Foto: Shutterstock

Ett enda ord kan få slut på era bråk – och det är inte "förlåt"

Jo, faktiskt. Ett ord på bara två bokstäver kan få slut på bråket i förhållandet. Men du måste säga det uppriktigt till din partner.


Att bråka och tjafsa lite då och då i vardagen är inga konstigheter i ett förhållande som i övrigt är bra. Det hör till.

Men ibland kan det gå till en gräns där ni kör fast helt och inte kan få slut på bråkandet, särskilt om ni är precis lika tjurskalliga.

Bildkälla

Då hjälper varken tårar, skrik, mutor eller ursäkter för att få slut på eländet.

Men det finns faktiskt ett ord som verkar kunna lösa upp de svåraste knutarna, även när det verkar hopplöst och den vettiga kommunikationen är obefintlig.

Hal Runkel jobbar som relationsrådgivare och familjeterapeut. I en intervju nyligen avslöjade han det råd han brukar ge personer som kommer till honom för att de har kört fast.

– När vi befinner oss i en konflikt så är det oundvikligt att säga något som sårar den andra, genom att använda sig av känslig information som ni har som hållhake på varandra. Det blir helt enkelt en riktigt öm punkt som man trycker på och den spontana reaktionen är att vilja skrika något och såra tillbaka, säger Runkel till Business Insider.

Bildkälla

Men istället för att falla för den frestelsen, så är det bra om du stannar upp och använder dig av det där lilla ordet på bara två bokstäver:

"Aj."

Eller ja, rättare sagt: "Aj, det där gjorde verkligen ont."

Genom att på ett sakligt sätt, helt utan gnäll och martyrskap, faktiskt lägga korten på bordet och säga exakt hur det känns. Kort och enkelt.

Den lilla frasen kommer enligt Runkel kunna bryta ert vanliga konfliktmöster, där ni lätt glömmer bort vilka ni är och hur ni känner – på riktigt.

Med de här visdomsorden avslutar Hal Runkel sitt bästa relationstips:

– Lugna ner er. Väx upp. Kom närmare varandra.

Nio saker du bara känner om du är i ett förhållande med äkta kärlek:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bråkar du ofta i dina relationer?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Uppgång väntas på börsen

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Kredithanteringsföretaget Intrums vinst minskar och besparingsprogrammen utvidgas.

Stort vinstlyft för SEB

Ett högre räntenetto och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfter storbanken SEB:s vinst i första kvartalet mer än väntat. Men efterfrågan på krediter fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars vinst ökade rejält. Omsättningen gick dock ned. Var femte bil från Volvo är nu en elbil.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.