Vi testar: 4 billiga vattenkokare

Vattenkokare är superpraktiskt, men inte så kul att lägga hela månadslönen på. Därför testar vi vattenkokare under 500-lappen.


Att koka upp vatten i vattenkokare istället för på spisen går nästan dubbelt så fort, vilket gör att det dras ungefär hälften så mycket ström och därmed blir ett miljövänligare och smidigare alternativ till spisplattan.

En vattenkokare ska givetvis vara simpel eftersom den ju bara har en uppgift – att koka vatten. Därför ska knapparna sitta lättillgängliga och vara väl synliga.

Djungeln av vattenkokare är bred, så för att få en större klarhet i utbudet testar vi fyra olika billiga vattenkokare med standardfunktioner. Priset ligger på mellan 299 och 459 kronor.

Smidig och prisvärd
Melitta, Prime Aqua Mini


Melitta Vattenkokare Prime Aqua Mini
Pris: 319 kronor
Volym: 1 liter
Energiförbrukning: 2200 Watt
Utseende: Rostfri/krom.
Tid: 3 minuter och 29 sek

+ Liten
- Varm utanpå
Betyg: 4 av 5 Prylar

Först ut har vi en vattenkokare från Melitta. Den är väldigt liten och förvånansvärt snabb. Helt klart värt sitt pris. Knappen som används för att öppna locket sitter så pass nära handtaget att man inte behöver anstränga handen speciellt mycket. Perfekt vattenkokare för studenten eller singeln. Här kan du köpa en Melitta, Prime Aqua Mini

Cool och rymlig
Retro Line


Retro Line
Pris: 399 kronor
Volym: 1,5 liter
Energiförbrukning: 2200 Watt
Utseende: Rostfritt och metallicrött
Tid: 4 min och 55 sek

+ Lätt att linda in sladden under plattan
- Varm utanpå och plattan reser sig om man har lindat sladden under
Betyg: 3 av 5 Prylar

Om man gillar retro-stil så är det ett tips att kolla in den här vattenkokaren. Ganska stor och rymmer 50 procent mer än den första vi testade. Man kan dessutom linda in överbliven sladd under laddplattan, det dåliga med det är att plattan lätt reser sig om man har mycket sladd inlindat. Bra tanke, men funkar tyvärr halvbra. Läs mer om Retro Line här.

Snyggast och bäst
Emerio vattenkokare i glas

Emerio
Pris: 299 kronor
Volym: 1,7 liter
Energiförbruking: 2200 Watt
Utseende: Glas
Tid: 5 min och 36 sek

+ Snygg, rymmer mycket, väldigt prisvärd och täckt element.
- Varm utanpå
Betyg: 5 av 5 Prylar

Den absolut snyggaste vattenkokaren bland de vi testat idag. Den lyser dessutom upp inuti när den är igång. Att den tar längst tid av alla gör ingenting med tanke på mängden vatten den rymmer. Att den är snygg, billigast och rymmer mycket gör denna till en klar favorit! Kolla in Emerio vattenkokare i glas här.

Långsammast
OBH Nordica chilli


OBH Nordica Chilli
Pris: 459 kronor
Volym: 1,2 liter
Energiförbrukning: 1785 Watt
Utseende: Rostfri/krom
Tid: 4 min och 58 sek

+ Liten och nätt
- Varm utanpå och långsam
Betyg: 2 av 5 Prylar

Dyrast behöver inte alltid betyda bäst. Alldeles för långsam med tanke på hur lite vatten den tar. Men om man är ute efter en snygg vattenkokare och inte kräver mer än så är den här ändå ett tips. Här hittar du OBH Nordica chilli.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!