Det var chili av sorten "Ghost Pepper" som mannen åt, och det fick han ångra.
Det var chili av sorten "Ghost Pepper" som mannen åt, och det fick han ångra. - Foto: TT

Man åt svinstark chili – blev akut sjuk

Alla fattar att det är obehagligt, men det kan faktiskt även vara farligt.


Smak är ju ganska individuellt (vilket man inte minst märker när man talar om kontroversiella livsmedel som exempelvis lakrits och öl) men ibland så tycks vissa äta mest som en utmaning. Och då kan det gå riktigt illa.

Det var åtminstone vad som hände en man som käkat den sinnessjukt starka chilin bhut jolokia, mer känd under namnet Ghost Pepper. Mannen åt, som en del i en tävling, en hamburgare som toppats med mixad chili. Resultatet? 23 dagar på sjukhus med ett stort hål i matstrupen.

Fallet, som beskrivs i The Journal of Emergency Medicine, har dock några frågetecken. Man är inte helt säker på om revan i strupen var ett resultat av chilin i sig eller de våldsamma kräkningar och hulkningar som blev resultatet av chiliätningen.

Det har blivit lite av en trend att utsätta sig för den här extremt starka chilin och sedan filma sig när man lidande försöker bli av med smaken. Men att utsätta sig för "The Ghost Pepper Challenge", som den kallas, kan alltså få ett väldigt dåligt slut.

Visste du att "blodet" i din biff faktiskt inte är blod? Och har du koll på vad som händer med din kropp om du dricker läsk varje dag?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du stark mat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här är morgonens nyheter 19 mars

Polisen i Lund rapporterar om inbrott

"Inbrott i gård, Hällestad", skriver polisen på sin hemsida.

E-handeln fortsätter att öka

E-handeln ökade omsättningen med 14 procent i januari till 11,4 miljarder kronor, jämfört med samma månad i fjol, enligt Svensk Handels E-handelsindikator.

Hässleholm: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka, Vinslöv", skriver polisen på sin hemsida.

Sverige näst bäst på patent

1 timme sedan
Sverige är ett fortsatt starkt patentland, med Ericsson i spetsen. Detta enligt nya siffror från europeiskt håll. Det visar att det finns en tro på framtiden, säger Sara Backman, avdelningschef på Patent- och registreringsverket.

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

1 timme sedan
Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.