Du har antagligen inte råd att följa hela Ray Kurzweils diet för att leva längre, men du kanske vill prova hans frukost?
1 av 2
Du har antagligen inte råd att följa hela Ray Kurzweils diet för att leva längre, men du kanske vill prova hans frukost? - Foto: Pixabay
Kurzweil, som är 67, lägger ett par tusen dollar om dagen på att hålla sig ung.
2 av 2
Kurzweil, som är 67, lägger ett par tusen dollar om dagen på att hålla sig ung. - Foto: TT

Expert: Ät den här frukosten om du vill leva för evigt

Det är framtidsanalytikern Ray Kurzweil som delat med sig av sin rutin för att blir riktigt, riktigt gammal.


Att vilja leva så länge som möjligt är väl något som vi alla strävar efter, men vissa tar det flera steg längre. En av dessa är Googles "futurist" Ray Kursweil som verkligen vill blir riktigt gammal. Och för första gången delar han med sig lite av vad han gör.

Kurzweil är 67 år men hävdar att hans "biologiska ålder" är i fyrtioårsåldern.

Det finns faktiskt saker som gör att du lever längre, exempelvis att läsa varje dag. Kurzweil väljer dock en liten annan metod: skeppslass med pengar. Han lägger nämligen en miljon dollar varje år på att hålla sig ung.

De här pengarna går bland annat till enorma mängder piller. Förut åt framtidsanalytikern 250 tabletter om dagen, men nu har han lyckats få ner det till ungefär hundra, skriver The Science Explorer. Det är ju en måltid bara det.

Om du inte har så mycket pengar att lägga på piller för bland annat hjärtats, ögonens och hjärnans hälsa (plus lite för potensen), så kan du åtminstone prova hans frukost.

Så vad äter då en man som vill äta för evigt? Jo, han äter en liten skål gröt, ett par deciliter bär, lite rökt makrill eller lax, mörk choklad i kaffe, sojamjölk med vaniljsmak, grönt te och sötningsmedlet stevia. Mums?

Det är dock ganska troligt att det här är pengar i sjön, eftersom en människa inte kan bli hur gammal som helst. Faktum är att vi antagligen redan har nått människans maximala livslängd.

Kanske skulle Kurzweil må bättre om han spenderade pengar på något annat i stället. Men alla kanske behöver en hobby?

Om du tycker att knasiga pillerdieter och rökt fisk till frukost verkar lite meckigt kan du i stället ta några tips från vetenskapen. Det finns faktiskt saker som vetenskapen vet håller dig ung längre. Och om du vill hålla din hjärna frisk kanske du bara ska låta den vila lite. Dagdrömmeri är nämligen jättebra för din hjärna.

Gillar du vetenskap? Då borde du gilla Left Side Of The Brain på Facebook.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du leva för alltid?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.