Hanna Fridén
1 av 3
Hanna Fridén - Foto: Hanna Fridén
#prataomdet - ett bra initiativ
2 av 3
#prataomdet - ett bra initiativ - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Johanna Koljonen
3 av 3
Johanna Koljonen - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Sexbrott uppdagas på Twitter

"Om taggen var en tävling i vem som utsatts för de vidrigaste övergreppen vore det omöjligt att utse en vinnare", skriver chefredaktör Aaron Israelson om Twitterfenomenet #prataomdet.


Vi deltar i kampanjen!

Nyheter24 och därmed också Sex & Blandat tycker att #prataomdet är ett mycket bra och viktigt initiativ.

Vi stödjer projektet helhjärtat och ni som läsare är mer än välkomna att ta del av utvecklingen av detta hos oss och givetvis även på Twitter.

En skara människor med Johanna Koljonen i spetsen är initiativtagare till #prataomdet - hashtagen på Twitter som har tagit enorma proportioner.

Tanken är att man ska - om man vill, berätta sin egen historia om de övergrepp och/eller sexuella trakasserier man eventuellt har utsatts för.

#prataomdet handlar om att uppmärksamma det faktum att maktmissbruk och övergrepp av det här slaget verkligen förekommer och att det är vanligare än vad man kanske tror.

Det handlar om att visa att det är ok att prata om det, att det finns fler i samma situation och att tala om, att det är helt rätt att polisanmäla sådana händelser.

Nyheter24:s chefredaktör Aaron Israelson bloggar i dag om #prataomdet:

"Det här är förmodligen det viktigaste som hänt på Twitter – eller kanske i sociala medier överhuvud taget." Skriver Israelson, och "Aldrig har så många vittnesmål om sexuella övergepp samlats på ett och samma ställe. Den massiva effekten är förkrossande och nog det som – dessvärre – krävs för att makthavare, förövare och de likgiltiga förhoppningsvis ska vakna." fortsätter han i sin blogg.

Även Hanna Fridén tar upp ämnet och har dessutom bidragit till den redan väldigt långa Twitter-tråden med sin egen historia:

"Jag har berättat min egen historia, om den man inom media som ville byta sex mot karriärframsteg. Den man som blev arg när jag sa nej, och vad som skedde efter det." Skriver Hanna i sin blogg i dag.

Fridén och Israelson lär inte bli de sista som skriver om #prataomdet, gissar Sex & Blandat.

Kanske har du själv bloggat eller twittrat om din historia, eller uttryckt din åsikt om #prataomdet i din blogg? Dela gärna med dig!

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.