1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Tjejpanelen: Hur förlorade du oskulden?

Den här gången frågar vi panelen om den allra första gången. Hur gick det egentligen till och är den första gången en gång de ångrar?


Veckans panel

Mathilda Westerlund, 19 år, krönikör och filmspecialist.

Annie Lindblad
, 18 år, studerande.

Linda Ekholm
, 27 år, hudterapeut.

Mathilda Westerlund:

- Jag förlorade oskulden den nittonde juli kvart över tre en sommar innan jag ens var byxmyndig. Det var så länge sedan att man fortfarande använde cd-spelare, iron maiden var på hög volym och skivan började hacka mitt i debuten.

- Det gjorde inte ont men var heller inte särskilt skönt och det tog slut relativt fort. Ungefär fem till åtta minuter. Vi var inte ihop eller kära. Eller jag var nog lite förälskad men sexdebuten handlade enbart om nyfikenhet. Det var spontant och impulsivt. Jag ångrar ingenting. Trots att det var väldigt tidigt och inte det minsta kärleksfullt eller ett uns av romantik. Men sen förlorade jag oskulden två gånger efteråt då jag var i ihop med någon. Det kändes ju lite fult att ta någons oskuld och inte vara det själv så jag ljög lite.

- Nu förstår jag inte riktigt varför man gör en stor grej av första gången man har sex. Det spelar ju ingen roll när eller hur. Så länge det finns lust så finns det ingen anledning att tveka. Sexdebutera är inte stort och det gör alla förr eller senare.


Annie Lindblad:


- Jag var 15 och det var med en gammal barndomskärlek i hans sommarstuga. Jag ångrar det inte. Vi träffades bara ett fåtal gånger efter det. Vi hade inget förhållande eller så men vi var goda vänner sen flera år tillbaka.

- Det var rätt kille att förlora den med men jag var dock inte så kär så det blev inget mer. Jag är nöjd med att det var en person jag kände och inte på fyllan i en parkbänk någonstans. Så länge det känns rätt från båda parter så tycker jag att det är okej. Jag tycker dock man ska hålla på sin oskuld tills det verkligen känns rätt och inte bli av med den "bara för att".


Linda Ekholm:

- Haha, jag minns det nästan inte! Det är ju lite sjukt. Jag vet att jag var 17 år gammal i alla fall och det var med min första pojkvän, hemma hos honom. Jag ångrar det inte.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.