Emma Malmlöf.
1 av 4
Emma Malmlöf.
Quetzala Blanco.
2 av 4
Quetzala Blanco.
3 av 4
Beatrice Birkeldh
4 av 4
Beatrice Birkeldh

Skulle du kunna ha ett distansförhållande?

TJEJPANELEN. Kan ett distansförhållande verkligen fungera? Sex & Blandats tjejpanel ger sin syn på saken.


Veckans panel

Quetzala Blanco, 27 år, nöjesredaktör på Nyheter24.Bloggar på: http://nyheter24.se/blogg/quetzala-blanco

Emma Malmlöf, 21 år, nöjesredaktör på Nyheter24.Bloggar på: http://petite.nu

Beatrice Birkeldh, 24 år, redaktör på FRIDA.
Bloggar på: http://www.frida.se/blogg/blogg.php?id=39263

Quetzala Blanco:

- Distansförhållande verkar krångligt och jobbigt och ensamt. Långtråkigt att sakna och längta efter någon hela tiden. Nej, det är inget för mig. Ska jag bli kär igen så tänker jag ha kravet att han bor inom tullarna. Annars är det bara att glömma!


Emma Malmlöf:

- Det beror helt på hur långt det är. I mitt nuvarande förhållande skulle jag kunna tänka mig att ha ett distansförhållande inom Sverige, men jag skulle nog göra allt för att förhindra det. Skulle det inte finnas någon lösning så skulle jag kunna ha det förutsatt att jag visste att det var tidsbegränsat och jag hade ett datum då jag visste att vi skulle kunna bo med varandra igen. Men jag skulle inte klara av att ha ett förhållande om någon av oss bodde utomlands. Det är en sak att åka på en resa 1, 2 månader, men att aktivt bestämma att vi skulle bo i olika länder under en längre tid skulle nog göra att jag drog mig ur.


Beatrice Birkeldh:

- Jag har ett förhållande sedan många år tillbaka och det skulle hålla även om vi av något skäl skulle behöva bo ifrån varandra under en begränsad period, som om någon av oss skulle jobba eller plugga utomlands ett tag. Vi vet var vi har varandra och har en så pass stabil grund att stå på att det inte vore några problem. Om jag däremot var singel och kärade ner mig i en kille på semestern så skulle jag nog aldrig ens försöka att få det att hålla när jag åkte hem igen. I det läget skulle jag bara se det som en kul fling. Jag tror att det är svårt att ha ett förhållande med någon man inte känner speciellt väl, som man inte vet om man kan lita på och där man inte ser hur man en dag ska kunna bo i samma stad eftersom ingen vill flytta. Det tror jag i värsta fall kan framkalla mer oro och ensamhet än lycka.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.