Filippa Berg.
1 av 4
Filippa Berg. - Foto: Emelie Lager
Elin Kvist.
2 av 4
Elin Kvist.
Emma Malmlöf.
3 av 4
Emma Malmlöf.
Veckans panel består av...
4 av 4
Veckans panel består av...

Är det okej att blogga om sitt förhållande?

TJEJPANELEN. Hur mycket av det privata bör tas på ens blogg om det involverar en annan person än en själv? Tjejpanelen ger sin syn på bloggande om kärleksrelationer.


Veckans panel

Emma Malmlöf, 21 år, nöjesredaktör på Nyheter24.Bloggar på: http://petite.nu

Filippa Berg, 21 år, redaktör för Sex & Blandat.
Bloggar på: http://filippaberg.se

Elin Kvist
, 22 år, nöjeschef på Nyheter24.
Bloggar på: http://nyheter24.se/blogg/elin-kvist

Emma Malmlöf:

- Jag tycker det är helt okej, men då ska man också vara medveten om att det kan bli påfrestande den dagen man gör slut. Det kan ju nämligen bli så att det känns som att man är skyldig att ge en förklaring till varför ens respektive, eller före detta respektive, inte längre figurerar i bloggen längre. Det kan ju bli ganska tufft och ibland vill man kanske hålla sådana saker privat till det hela lagt sig lite. Men bloggar man om sin vardag så är väl ens pojk-/flickvän en stor del av den och därför tycker jag att det blir en naturlig del av uppdateringen för de som bloggar under den genren.


Filippa Berg:

- För det första tycker jag att det handlar om respekt mot den andre, tycker han/hon det är okej att jag skriver om vårt förhållande? Sen kan jag tycka att det blir lite löjligt när man undviker till 100 % att skriva om sin partner, eller är sådär töntigt hemlighetsfull om det, som många är. En pojkvän/flickvän är ändå en stor del av ens liv så det blir ju naturligt så att denne syns lite i bloggen om man har en sådan, tycker jag.

- Däremot tycker jag absolut inte att man ska gå in på allt för intima detaljer kring förhållandet, bråk och sådant ska man definitivt hålla utanför bloggen! Det finns en gräns mellan personligt och privat som är viktig att hålla koll på.


Elin Kvist:

- Självklart! Som en inbiten bloggslav tycker jag absolut att man bör blogga om sitt förhållande. Ens favoritbloggare känns aldrig så äkta, ärliga och närvarande som när de berättar om sina med- och motgångar i kärlekslivet. Först när man får följa med in under skinnet, i känslostormar och emotionella berg- och dalbanor får man förståelse för vem bloggaren verkligen är. Givetvis betyder inte detta att varje enskilt gräl om missade tvättstugetider bör beskrivas, men om man vill och orkar dela med sig av små subtila passningar om livets törnar eller solskenshistorier så är det värdefullt för läsaren.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.