1 av 2
2 av 2

Nätdejting

Vår raggningsexpert Dennis Danielsson om fenomenet nätdejting.


FÖRTYDLIGANDE: Ett nej är alltid ett nej

Jag har sett att många har blivit upprörda över min krönika ”bara så att du vet så kommer jag inte ha sex med dig” och jag tänker därför förtydliga vad jag menar med den texten.

Läs hela förtydligandet här.

Nätdejting kan vara svårt, hur vet man egentligen om man känner någon över nätet eller om man bara tror att man känner någon?
Till skillnad från i verkliga livet (läs på stan, ute, inte vid nätdejting) så kan man väldigt enkelt när man nätdejtar måla upp en fasad och en bild av sig själv som inte riktigt stämmer. Och att göra det här har inte bara en baksida, utan flera.

Låt säga att du är en seriös person som vill hitta kärleken på nätet, men du är rädd att ingen ska vilja ha dig om du skriver att du är som du faktiskt är. Så du bestämmer dig för att istället skriva det du tror att folk vill höra så att du kan öka dina chanser att någon ska vilja träffa dig.

Den första baksidan av att göra såhär är att du kommer att attrahera fel typ av människor. Vi människor attraheras av olika saker, ibland medvetet och ibland omedvetet. Om du skriver på ett visst sätt så kommer det du skriver att attrahera de personer som dras till det som du skrivit. Problemet är bara att om du skrivit saker som inte stämmer, saker som egentligen inte är du så kommer personen i fråga inte att attraheras av dig, utan av den fasad du målar upp.

Den andra baksidan är att det ofta kommer bli för stor skillnad mellan den personligheten du verkade ha på nätet, och den du nu visar dig ha i verkligeheten när ni träffas. Hon eller han har attraherats av din fasad, och när du visar dig vara helt annorlunda så kommer attraktionen ofta att försvinna, på grund av att det som attraherade personen från början nu är borta.

Den tredje (men absolut inte den sista) baksidan är att du kommer att upplevas som falsk om du inte är dig själv på nätet. Och det är någonting som jag tror att dom flesta gärna vill undvika.

Det finns något för alla, och genom att vara genuin kommer du att direkt attrahera de som verkligen är för dig, och de som tycker att du är för dem. Du slipper vara falsk och skillnaden mellan nätpersonligheten och den riktiga är minimal eller helt oexisterande.
När vi är genuina kommer folk dras mer till oss för att de flesta av oss vill vara genuina, och möter vi någon som är det så vill vi ofta ha mer av det. Vi kan till och med ibland se dessa som förebilder.

Och vill man inte skriva att man är världens tråkigaste människa om man faktiskt tycker att man är det så kanske det är dags att börja göra lite roliga saker och ändra inställning! Varför ska man välja att vara tråkig när man kan välja att ha kul?
Det är givetvis ditt val. Jag tror bara att det skulle vara bättre att vara lite mer genuin och visa vem man verkligen är direkt från början.

Med lögner kan man kanske ta sig framåt i livet, men man kan aldrig vända åter…

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.