Filippa Berg, Eric Rosén och Björn Ehrnberg om alla hjärtans dag.
Filippa Berg, Eric Rosén och Björn Ehrnberg om alla hjärtans dag. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Hur viktig är alla hjärtans dag?

VECKANS PANEL. Idag är det den superhypade Alla Hjärtans Dag. Är det ett kommersiellt jippo eller en fin dag att fira kärleken på? Vi frågade vår panel.


Filippa Berg:

- Jag är trött på alla negativa jävlar som klagar på Alla Hjärtans Dag. Ärligt, vad är det för fel på rosor, hjärtan, godis och lite quality time med den man älskar? Hur kan man ens klaga på en sådan dag? Och det behöver heller inte konsumeras så mycket, grejen för mig är mer att ta sig tid och bry sig om sin partner lite extra. Tycker det är skittråkigt att inte bry sig om den här dagen. Vad skadar det liksom? Alla Hjärtans Dag är ett härligt avbrott i vardagen, enligt mig.


Eric Rosén:

- Alla hjärtans dag är ett kommersjippo som egentligen inte är viktigt över huvud taget, en relation har väldigt lite med 14 februari som allmän högtidsdag att göra. Mest är det alltså trams. Men å andra sidan är ju trams en väldigt viktig del av livet och på samma sätt som julen är ett toppentillfälle att träffa familjen, ge varandra klappar och äta god mat för den som har lust så är väl Alla hjärtans dag ett tillfälle, inte minst för de som varit tillsammans i hundra år, att verkligen visa att man fortfarande uppskattar varandra och är kära.


Björn Ehrnberg:

- Nu är jag förvisso singel och har således absolut inget intresse för alla hjärtans dag, men med det sagt, så bryr jag mig inte nämnvärt när jag befinner mig i ett förhållande heller.

- Kärlek kan aldrig pressas fram. Antingen är den där, eller inte. Nej, jag bryr mig inte alls om alla hjärtans dag. Jag kämpar hellre för vardagsromantik än krystad kommers-kärlek.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.