Nyheter24

tors 24 april 2014

TIPSA OSS!
1 bild
 

Män blir mer generösa av vackra kvinnor

Det kanske inte är så överraskande att killar blir mer generösa när de omgivs av snygga tjejer. Däremot verkar det omvända inte påverka kvinnorna alls enligt en ny studie.

Män blir mer benägna att utföra osjälviska handlingar när de omges av attraktiva kvinnor, visar ny forskning i Holland och England vars resultat publicerades i Science Daily.

Studien genomfördes på 65 kvinnor och 65 män med en medelålder på 21 år enligt Jezebel.
De fick spela ett datorspel där de kunde välja att skänka pengar eller inte. Samtidigt var de i sällskap av en attraktiv man eller kvinna.

Resultatet var att männen var mycket mer generösa när de betraktades av kvinnan än av mannen, enligt The Telegraph.
Kvinnornas beteende ändrades inte alls beroende på vem som betraktade dem.

– Att en man ser mer på utseende ligger i vår kultur. I dag är allt så utseendefixerat, säger relationsexperten Christina Hermanrud till Metro när hon får höra om forskningsresultatet.

Däremot kritiserar historikern och genusforskaren David Tjeder experimentet.

– De utgår från att mänskligt beteende grundas i viljan att ha sex, de utgår från att alla är överens om vad ”attraktiv” är, de utgår från att alla i experimentet inte bara är heterosexuella utan att de också alltid vill ligga med någon av andra könet om de är män.KOMMENTARER


1 bild
 
0

NY BLOGG: Följ livet med HIV


4 bilder
 
0

Hårt mot väggen - med Julia Dansarie

Julia är tjejen som inte är rädd för att vara ärlig. Hennes omtalade blogg fick faktiskt stängas ner ett tag av just den anledningen. Hon är tjejen som festar hårdast av alla men samtidigt lyckas sköta flera jobb oklanderligt.

1 bild
 
  • Nyheter24:s Eric Rosén och Quetzala Blanco ser ut att ha kul...

0

Hårt mot väggen - Med Eric Rosén

Varje fredag hjälper Sex & Blandat utvalda profiler att öppna sig. Den här veckan är det Eric Rosén, nyhetschef på Nyheter24 samt Hökarängens mäktigaste twittrare, som vi ställer hårt mot väggen.2 bilder
 
0

Hårt mot väggen – med Erik ”Lilla Prinsen” Lööf