Är det farligt att ha sex med någon som har väldigt stor penis?
Är det farligt att ha sex med någon som har väldigt stor penis? - Foto: Pexels

Är det farligt att ha sex med någon som har väldigt stor penis?

Kan det vara farligt att ha sex med någon som har en väldigt stor penis? Nyheter24 har pratat med en expert om eventuella risker – och vad man bör tänka på.


Som sexdebuterande kan man fråga sig om en stor penis kan göra någon skada eller till och "förstöra" någonting i ens underliv?

– Nej, det kan det inte. När tjejer blir upphetsade sväller slidan, den öppnar upp sig och det blir vått. Man förbereder sig helt enkelt på att ta emot någonting – om det är till exempel en penis, fingrar, dildo eller något annat, berättar Anna Eklund, sjuksköterska på UMO.se, för Nyheter24.

Men ibland kan det göra ont om något kommer åt livmodertappen.

– Det har ofta inte bara med storleken att göra utan kan också ha med ställningen att göra. Ofta glider livmodertappen åt sidan, men om man kommer rakt på kan det göra ont. Då är det bara att byta ställning. Det är absolut ingenting farligt, berättar Eklund.

Viktigt med förspel innan

Det är viktigt med ett långt förspel så att kroppen har en chans att förbereda sig inför sex.

– Om man kör pang på och vill penetrera direkt hänger kroppen oftast inte med. Då är det en större risk att det gör ont, förklarar Eklund.

– Men om man myser och har smeksex innan och kanske till och med har smekt så att tjejen kommer innan, brukar det ge bra förutsättningar, säger Eklund.

Om det gör ont eller inte känns bra bör man avbryta sexet eller göra något annat, påpekar Eklund.

Om man har sex mycket intensivt eller man inte är tillräckligt våt kan det göra att man få skavsår. Men det är inget farligt, det läker snabbt om man vilar från sex någon eller några dagar.

Det ska glida lätt. Ett finger ska kännas väldigt lätt och halkigt, nästan som insidan av munnen.

Finns det något som är farligt med att ha trekant med både vaginalt och analt sex?

– Nej, men det är bra att ha glidmedel när man har analsex. Man behöver också ge analsex en liten stund så att ringmuskeln slappnar av, säger Anna Eklund till Nyheter24.

Med andra ord – storleken spelar ingen roll här heller. Om det känns bra, så är det bra.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.