Man kan känna sig ensam och ledsen om man inte blir bekräftad.
1 av 3
Man kan känna sig ensam och ledsen om man inte blir bekräftad. - Foto: Sxc.hu
Läsarens tjej har ingen sexlust längre.
2 av 3
Läsarens tjej har ingen sexlust längre. - Foto: Sxc.hu
Kom ihåg att gosa mycket och njut av närheten tillsammans.
3 av 3
Kom ihåg att gosa mycket och njut av närheten tillsammans. - Foto: Sxc.hu

Läsarfråga: Min tjej har inte längre någon lust att ha sex

"Hon blir såklart arg eller irriterad om jag frågar, eftersom jag tar upp det här rätt ofta och mer och mer har jag insett att jag börjar bli ett svin som försöker övertala henne."


Undrar du också över något?

Har du en fråga du behöver få svar på, kanske känns det pinsamt eller dumt att vända sig till någon i din närhet? Var bara lugn, Sex & Blandat hjälper dig.

Du kan självklart vara anonym när du mailar dina frågor till Alabamaalabama@nyheter24.se.

Fråga:

Jag är en 18 år gammal grabb och jag har varit ihop med min flickvän i över ett år. I början av förhållandet hade vi väldigt mycket sex men nu har vi inte haft sex på en månad.

Jag vill inte tjata trots att jag har gjort det, för jag vill inte framstå som en pervers idiot som tvingar min tjej till saker hon inte vill. Jag har pratat med henne om det här såklart och hon säger att hon inte känner någon lust helt enkelt, hon är inte sugen.

Jag accepterar det men eftersom jag är en mycket osäker person så tror jag att det ändå har med mig att göra, att jag gör något fel.

Hon blir såklart arg eller irriterad om jag frågar, eftersom jag tar upp det här rätt ofta och mer och mer har jag insett att jag börjar bli ett svin som försöker övertala henne.

Kan jag göra något för att få hennes lust att komma tillbaka eller ska jag bara vänta och se?

Svar:

Det är alltid svårt när man hamnar i "ofas" sexuellt i en relation. Jag har varit där många gånger och vet precis hur det känns.

Jag tycker att du i stället för att fundera på hur du kan få hennes lust tillbaka ska fokusera på allt det andra ni gör som får dig att känna dig älskad. Det är möjligt att du, eftersom sex liksom är yttersta beviset för någons kärlek, ser det som att hon inte tycker om dig längre bara för att hon inte vill ligga, men så behöver det verkligen inte vara.

Förmodligen hjälper det inte om du försöker trixa till det. Det kanske är värt ett försök att typ ge henne en helkroppsmassage så hon slappnar av och sen ta det därifrån så att säga.

Men det kan också slå tillbaka och hennes reaktion kan bli att "vafan, kan du inte ens massera mig utan att det ska leda till sex?" - så man får känna av och tänka till lite där.

Mitt tips är att gosa mycket. Hångla och kramas och var nära varandra men vänta tills hon tar initiativet till sex. Och när hon väl gör det, bli inte eld och lågor utan ta det lugnt och agera som om allt vore som vanligt.

Det kan dröja innan hennes lust kommer tillbaka och att hon förlorat den kan bero på en massa saker. Kanske är hon stressad över något i livet? Kanske trivs hon inte i skolan/på jobbet?

Om hon säger att hennes avsaknad av lust inte har med dig att göra får du försöka tro henne.

Som sagt, mys mycket och se till att få den närhet och bekräftelse du behöver i väntan på att ni har sex igen. Och visa henne att det är okej att inte vilja just nu.

Om du är avslappnad kring det hela så blir kanske hon det också med tiden och på så vis hoppas jag att ni snart är "på banan" igen.

Lycka till!

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.