3 sexställningar som hettar upp i sovrummet!

Det kan vara frustrerande att behöva hitta på något som kan sparka igång sexlivet. Men no worries - här är 3 heta råd just för er!


Du vet säkert att det efter en tid i ett förhållande ibland kan bli – Gud förbjudet – tråkigt i sovrummet! Det är hela tiden samma ställningar och det går lång tid mellan överraskningarna.

Kanske har ni reda testat flera expertråd men upptäckt att det är svårt att börja med något nytt? Lyckligtvis finns det fortfarande råd för att komma tillbaka på banan – eller bara krydda till sexlivet som ni redan har.

I samarbete med grundaren av sexleksaksbutiken Sinful.se, Mathilde Mackowski, ger vi er 3 goda råd för att få liv i sovrummet igen.

3 råd för att peppa upp sexlivet:

1. Skeden

Vi snackar inte om besticket i lådan. Vi syftar på sexställningen som du känner igen från sovrummet.

Din partner ligger på sidan med knäna lätt böjda. Du ligger på sida bakom henne med ansiktet mot hennes nacke. Där är du i en perfekt position att smeka hennes bröst eller klitoris.

Tips! Prova att använda en stimulerande klitorisolja som ökar blodtillförseln till klitoris så att din partner blir extra känslig. Håll en vibrator mot hennes klitoris för att göra det extra sexigt. Här kan en Bunnyvibrator vara extra kul då den är designad just för njutningsfull klitorisstimulering.

2. Enkel doggystyle

Om du är för trött för vanlig doggystyle så kan du med fördel prova på den “lata” versionen. Den här ställningen passar särskilt bra till G-punktsstimulering, förklarar Linda Banner, författaren till Advanced Sexual Techniques.

Din partner ligger platt på mage med benen utsträckta bakom sig. Lägg en kudde under hennes höfter för att lyfta dem. Du kan även använda en sexkudde från Liberaler Jaz som är särskilt designad för sexställningar som tillåter stimulering av G-punkten.

Lägg dig ovanpå henne med ansiktet vänt mot hennes bakhuvud, men se till att böja knäna och placera dina ben på sängen så att det inte blir för tungt för henne.

3. T:et

Bara för att en sexställning tillåter dig att vara extra komfortabel och avslappnad behöver den inte vara tråkig! Därför borde du och din partner pröva på att göra ett ”T”.

Din partner ligger på rygg med båda ben böjda. Du ligger på sidan, vinkelrätt mot hennes kropp. Sedan lyfter du hennes ben och placerar dem på dina höfter. På så sätt formar era kroppar tillsammans ett T. Det som är bra med den här ställningen är att du får båda händerna fria till att smeka hennes klitoris.

Utnyttja situationen genom att prova en parvibrator som ger er extra vibrationer. LELO har tillverkad en lyxutgåva som kan underlätta arbetet för bägge parter.

Mycket enklare än så blir det faktiskt inte?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.