Veckans panel består av...
1 av 4
Veckans panel består av...
Julia Dansarie.
2 av 4
Julia Dansarie.
Quetzala Blanco.
3 av 4
Quetzala Blanco.
Ida Brusbäck.
4 av 4
Ida Brusbäck.

Hur svartsjuk får man vara?

TJEJPANELEN. Kan det vara bra att vara svartsjuk? Hur mycket är för mycket? Vi frågade vår tjejpanel:Hur svartsjuk får man vara?


Veckans panel

Quetzala Blanco, 27 år, nöjesredaktör på Nyheter24.
Bloggar på: http://nyheter24.se/blogg/quetzala-blanco

Ida Brusbäck, 20 år, nattklubbsvärd.
Bloggar på: http://idabrusback.myshowroom.se

Julia Dansarie
, 20 år, fotograf och mångsysslare.
Bloggar på: http://dansarie.blogg.se

Quetzala Blanco:

- Här kommer ett råd från en vis kvinna som kan allt om svartsjuka (jag). Om man är svartsjuk – säg det. Det absolut osoftaste som finns är killar eller tjejer som säger "usch jag är verkligen inte svartsjuk" och sen ser man hur det lyser ur varje por. Bara erkänn det, alla är vi mänskliga väl? Tycker att det är sexigt när killar är så svartsjuka i sin grundnatur så att man inte ens vågar andas på någon annan.

- Som tjej tycker jag att man bara ska ge upp svartsjuka. Livet är för kort för att ägna sig åt såna banala och pubertala känslor. Xoxo....


Ida Brusbäck:

- Jag själv har aldrig vart den där svartsjuka tjejen. Jag tror på att händer det så händer det. Till exempel om min partner skulle vara otrogen, då skulle det hända för att han antagligen, tyvärr, vill. Det är inget man kan stoppa med att exempelvis ringa konstant, inte låta sin partner umgås med valfritt folk och så vidare.

- Dock tror jag såklart att alla sunda förhållanden ska innehålla en liten dos svartsjuka, det tyder bara på att man bryr sig. Men det finns en gräns som jag absolut inte tycker ska överstigas. Jag förstår inte hur folk orkar leva i förhållanden där svartsjukan styr allt. Ett förhållande handlar om tillit, hur jobbigt det ibland än må vara så måste man lita på människan man älskar.


Julia Dansarie
:

- Jag tycker att man får vara hur svartsjuk man vill så länge man kan hantera det. Det är när svartsjukan börjar gå ut över förhållandet som det brukar börja knaka i fogarna. Sen kan det ju också vara lite gulligt om ens partner är svartsjuk och värnar om dig så länge ligger på en relativt låg nivå, lite med glimten i ögat. Man vill ju inte ha en partner som är besatt av att äga en. Sen handlar det väldigt mycket om tilliten till sin respektive, litar man tillräckligt mycket på varandra  tror inte jag att man blir svartsjuk.

- På den gamla goda tiden när jag hade pojkvän var jag inte svartsjuk en enda gång under det året för att jag visste att jag kunde lita på honom till 100%. Han däremot blev lite sotis några gånger.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.