Grilla som en kung i sommar – här är prylarna du behöver

Att grilla är ett av sommarens stora nöjen. Därför har vi på Nyheter24 har samlat sex grejer som gör grillandet både enklare och godare!


Ett vanligt missförstånd är att vem som helst kan ställa sig vid en grill och laga perfekt mat. Det är inte så enkelt, men med rätt utrustning kommer man en bra bit på vägen.

Vi på Nyheter24 har samlat fem grilltillbehör som gör det både enklare och godare att grilla. Dessutom passade vi på att slänga med en grej som kanske inte gör grillandet enklare, men som defintivt gör det roligare!

Håll till godo!

1. Stektermometer med bluetooth

Det absolut viktigaste för att laga bra kött är att hålla koll på vilken temperatur köttet har på insidan. Om du tillagar nötkött vill du att att innertemperaturen är runt 55-70˚C (55˚C motsvarar blodigt, 60˚C är medium och 70˚C är genomstekt), medan fläsk bör ha en innertemperatur på runt 70˚C och kyckling en på 82˚C.

Det enklaste är att helt enkelt googla upp en bra temperaturguide inför grillandet.

För att kunna mäta temperaturen på ett smidigt sätt rekommenderar vi dig att skaffa en bra stektermometer med bluetooth så att du kan följa tillagningen i realtid via din mobil, förslagsvis den här.

2. En saltsten

Att grilla med en saltsten kanske låter konstigt, men om du inte redan har gjort det borde du seriöst testa. Kortfattat funkar det som så att man lägger stenen på grillgallret (eller i ugnen, om man föredrar det) och låter den värmas upp, och sen "steker" man maten på den varma stenen. Saltstenen frigör då perfekta mängder salt, vilket gör maten fantastiskt god.

Om du vill testa att laga mat med saltsten kan du klicka dig in här för att köpa en eller läsa mer.

3. En köttmörare


Tyvärr kan köttbitar variera ganska mycket i kvalitet, och ibland måste man trolla lite med knäna för att köttet ska bli riktigt mört och gott. Ett sätt att göra det är att använda sig av en köttmörare.

Enkelt förklarat är det en pryl med en massa tunna knivar som gör en mängd små hål i köttet. Detta gör köttet mörare, godare och gör det enklare att tillaga.

Här finns en bra köttmörare som är värd att kolla in.

4. En ordentlig hamburgerpress

Alla grillare med självaktning borde ha en bra hamburgerpress hemma. Förutom att det går mycket snabbare att göra hamburgare har de ofta smarta funktioner som låter dig experimentera och hitta nya sätt att göra hamburgare på.

Ett sådant sätt är att fylla burgaren med något som förgyller upplevelsen – till exempel ost, salsa eller en blandning av saker man tycker är gott.

Här kan du köpa en bra hamburgerpress för bara 99 kronor. Som hittat!

5. En rökfri kolgrill

Visst, el- och gasolgrillar i all ära, men det finns en speciell känsla (och smak) i att grilla över kol. Det ger en annan smak, och det känns lite, lite mer somrigt helt enkelt.

Men det är inte alla som har råd eller plats att köpa typ den här, den här eller den här, och då är det bra att det finns rökfria kolgrillar som passar perfekt att använda på balkongen eller i parken.

Tänk bara på att kolet ska vara ordentligt varmt innan du lägger på det som ska grillas. Annars är risken stor att köttet blir segt och torrt.

Här kan du kolla in den smidiga och hyfsat billiga rökfria kolgrillen som visas på bilden ovan.

6. Ett grillförkläde med ölbälte!

Okej, den här grejen är verkligen bara med på listan för att vi tycker att den är rolig. Men om du har lika dålig humor som oss finns den i alla fall att köpa för bara 199 kronor här. :)

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du att grilla?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.