Musse laddar för MMA-comebacken med hästhoppning

"Hästhoppning är tuffare än kampsport".


Superior Challenge i våras skulle bli Musse Hasselvalls sista framträdande. Nu förbereder han sig för sin tuffaste match hittills. I december möter han Paul McVeigh i Norwich.

Britten är rankad etta i viktklassen - en utmaning Musse inte kunde tacka nej till.

– Jag har sett honom en del förut. Han är skibra och en skön och rolig snubbe. Det ska bli jättekul att möta honom, säger Musse Hasselvall till Nyheter24.

Musse har haft jätteproblem med uppladdningen inför matcher. Minsta störningsmoment eller skada har satt griller i huvudet på fightern och vuxit till gigantiska hjärnspöken.

Det var därför han bestämde sig för att sluta.

Nu är allt annorlunda.

– Jag har bra chans. Det är en fördel att matchen inte går i Sverige. Hemma tänker jag för mycket på vad folk tycker och tänker och vill ge dem en rolig match.

Mångsysslaren Musse har bokstavligt talat ett hästjobb framför sig.

I slutet av november ska den mångfacetterade atleten för första gången tävla i hästhoppning. Adrenalinpundaren Musse ser fram emot att krampaktigt klamra sig fast vid hästryggen.

– Det är skitroligt. Jag har hållit på med kampsport i 27 år och trott att det varit den tuffaste sporten. Det är den inte. Hästhoppning är livsfarligt, det är bara att kolla hur många som dör vid fälttävlan och hur många som blir förlamade varje år. Jag är livrädd för hästarna, säger Musse nöjt.

– Problemet är att jag inte kan hålla mig fast på en häst på samma sätt som jag håller mig fast på en människa. När jag trycker mig fast tror de att de ska springa snabbare.

Bushido Challenge går av stapeln den 13 december i Norwich. Hästhoppningen klapprar igång den 28 november i globen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!