Svenskarna stormade genom Superior

Så gick det i Fryshuset.


Stockholm. Det var packat i Fryshuset på lördagskvällen när MMA-galan Superior Challenge för fjärde gången gick av stapeln.

Publiken fick se tretton MMA-fighter under kvällen, och i tio utav dem stod en svensk som segrare.

Kvällens huvudmatch gick mellan Reza “Maddog” Madadi, som tvingats byta motståndare två gånger, och Andy Walker, som inte gått en match på nästan tre år och som tagit fighten med mindre än ett dygns varsel. Som väntat använde Madadi sin överlägsna brottning och kastade tidigt sin motståndare och avslutade med ground and pound, som fick domaren att bryta matchen en minut och elva sekunder in i den första ronden.

Bobbys första förlust.

Bobby “Danger” Rehman, som fram till lördagens fight var obesegrad i sin MMA-karriär, fick för första gången känna hur det känns att förlora. Brasseveteranen Daniel Acacio blev numret för stort för Pancrase-fightern, som var pressad stora delar av matchen och förlorade via enhälligt domslut.

Umeås stolthet, Tor Troéng, imponerade stort när han manövrerade ut den rutinerade britten och UFC-veteranen, Mark Weir. Troéng dominerade markgamet och avslutade britten med en triangelstyrypning två minuter in i den tredje och sista ronden.

Oeniga domare i kvällens krig.

Kvällens fight gick mellan hemmafightern från Hilti, Diego Gonzalez, och japanen Yasushi Kitazaki. Svensken tog ner matchen på mattan i första och kontrollerade japanen. I andra bestämde sig båda två för att stå upp och fightas, vilket publiken uppskattade och ett för dagen kylslaget Fryshuset kokade temporärt.

I den tredje ronden började Kitazaki att använda sin räckvidd och jabbade gång på gång Gonzalez i ansiktet. Svensken såg trött och frustrerad ut och hittade aldrig sin distans stående och sköt istället in och tog, på ren vilja, ner sin motståndare ännu en gång. Väl där kontrollerade han japanen och tog rygg, men Kitazaki lyckades vända sig in i Gonzales guard och ronden avslutades med att båda lät händerna gå för fullt. Långa applåder från publiken.

Två av poängdomarna gav Gonzalez segern och en dömde matchen som oavgjord. Stora delar av publiken höll inte med och buade domslutet.

Corrasani och Njie försvarade göteborgsfärgerna.

Den mycket lovande Hamid Corrasani behövde inte ens fyra minuter för att avsluta schweizaren Peter Mettler med sitt kirurgiskt precisa ground and pound. Corrasani är absolut en fighter som förtjänar att få chansen i någon av de stora organisationerna snart.

Klubbkompisen från GBG-MMA, Assan Njie, hade det tuffare, men lyckades också han avsluta sin motståndare. Tjecken, Tomas Kuzela, tvingades klappa halvvägs in i den tredje ronden efter att svensken sänkt in i tajt giljotin.

Stockholmsfighters som Tchavdar Pavlov, Magnus “Jycken” Cedenblad, Piotr Jakaczynski och Navid Yousefi tog alla hem övertygande segrar under kvällen.

Publikfavoriten från vårens Superior Challenge-gala, Meher Aziz, fick tyvärr sin motståndares finger olyckligt i ögat och förlorade synen temporärt. Matchen dömdes som no contest och enligt matchläkarna behövde Aziz inte uppsöka akuten.

Rond för rond- , match för match-rapportering från galan kan ni läsa

Fullständiga resultat från Superior Challenge 4.

Gabriel Mboge Nesje vs Nicklas Bäckström

Vinnare: Nicklas Bäckström på RNC efter 2.30 i rond 1.

Olivier Pastor vs Ocimar Costa

Vinnare: Pastor på RSC efter 1.46 i rond 3.

Meher Aziz vs Michael Böbner

No contest (Aziz fick ett finger ögat)

Navid Yousefi vs Scott Pooley

Vinnare: Yousefi på RSC efter 1.37 i rond 2.

Magnus Cedenblad vs Jonas Hellqvist

Vinnare: Cedenblad på RNC efter 3.37 i rond 1.

Piotr Jakaczynski vs Ibrahim Moginot

Vinnare: Jakaczynski på domslut 3-0 efter full tid.

Hamid Corassani vs Peter Mettler

Vinnare: Corrasani på RSC efter 3.42 i rond 1.

Tchavdar Pavlov vs Jose Luis Zapater

Vinnare: Pavlov på RSC efter 2.00 i rond 3.

Assan Njie vs Tomas Kuzela

Vinnare: Njie på guillotine efter 2.35 i rond 3.

Diego Gonzalez vs Yasushi Kitazaki

Vinnare: Gonzalez på domslut 2-0 efter full tid.

Tor Troéng vs Mark Weir

Vinnare: Troéng på triangel efter 2.05 i rond 3.

Bobby Rehman vs Daniel Acacio

Vinnare: Acacio på domslut 3-0 efter full tid.

Reza Madadi vs Andy Walker

Vinnare: Madadi på RSC efter 1.11 i rond 1.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?