Jorup inför MMA-debuten

Intervju med Johan Jorup inför hans match mot Szymon Szynkiewicz på Battle of Botnia III i kväll.


Motståndaren

Passa även på att läsa den korta intervjun med Johan Jorups motståndare Szymon SzynkiewiczMMAbloggen.

Battle of Botnias hemsida presenteras MMA-debutanten Johan Jorup som en av Sveriges främsta Sport Ju-Jutsu-utövare med medaljer från både på SM och EM. Jorup har nu valt att ta steget över till MMA och Kampsport24 passade på att ställa några frågor innan hans debut ikväll mot Szymon Szynkiewicz.

Berätta om din kampsportsbakgrund
- När jag började träna ju-jutsu flera år sedan så var det i en tävlingsinriktad klubb, Linköpings budoklubb, där träningen i mina ögon var tuff och gänget som körde ville köra hårt och tävla. På den tiden var inte MMA:n i stan så utbredd, vad jag vet så var det inget alternativ ens. Jag tävlade en hel del i Sport Ju-Jutsu och gled även in lite på BJJ där jag tränade hos Marcelo Yogui vid två tillfällen i Brasilien. BJJ:n fortsatte jag sedan med i Linköping vid sidan av den andra ju-jutsun.

- Sedan när jag flyttade upp till Stockholm för att plugga 2007 kunde jag välja och vraka vad jag ville ha i kampsportsväg. Då var MMA givet så jag tränade en termin på STHLM Shoot innan jag skadade mig ganska allvarligt och fick ta ett långt träningsuppehåll. Allt eftersom har jag kunnat komma igång mer och mer och kan numera träna på bra igen.

Hur har förberedelserna inför matchen sett ut?
- Inför denna match har jag tyvärr inte kunnat förbereda mig något speciellt.  Jag gjorde illa min axel för några månader sedan inför min tänkta debut på Vision Fighting Championship och har till största del rehabiliterat den. När jag fick förfrågan om match för tre veckor sen kände jag att på vinst eller förlust var dags.

- Träningen har jag skött på Kampsportscentret i Linköping. Jag har även åkt och tränat på Primate Lounge i Norrköping ett par gånger för att få bra brottningssparring av Eddie Svensson. Magnus Cedenblad var nere på besök förra helgen och läxade upp mej ordentligt inför matchen också.

Vad kan publiken förvänta sig av dig på Battle of Botnia ikväll?
- Publiken kan förvänta sig att jag ska ge mitt yttersta för att vinna. Förhoppningsvis blir det en bra match på köpet!

Vill du hälsa någon?
- Jag skulle vilja tacka alla som stöttat mig inför detta, de som åker upp för att coacha och heja och självklart Tor Troéng och de andra som velat få med mig på fightcardet.

/
MMA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.