Igelström tillsammans med några av motståndarna i "Mästarnas mästare".
1 av 3
Igelström tillsammans med några av motståndarna i "Mästarnas mästare". - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Emma Igelström dömdes till 3 000 kronors böter för förskingring. Nu talar hon ut om vad hänt i bakgrunden.
2 av 3
Emma Igelström dömdes till 3 000 kronors böter för förskingring. Nu talar hon ut om vad hänt i bakgrunden. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Emma Igelström var under sin karriär en av världens bästa i bröstsim.
3 av 3
Emma Igelström var under sin karriär en av världens bästa i bröstsim. - Foto: JACK MIKRUT / SCANPIX

Emma Igelström tänkte ta sitt liv

Idrottstjärnan som förskingrat drygt 41 000 kronor var Emma Igelström. Nu talar hon ut om det och allt som hänt i bakgrunden.


Emma Igelströms karriär

Fyra VM-guld

4x100 meter medley (Aten 2000)

50 meter bröstsim (Moskva 2002)

100 meter bröstsim (Moskva 2002)

4x50 meter medley (Moskva 2002)

Tre EM-guld

4x100 meter medley (Helsingfors 2000)

50 meter bröstsim (Berlin 2002)

100 meter bröstsim (Berlin 2002)

Som Nyheter24 rapporterade om på tisdagen dömdes en svensk idrottsstjärna för förskingring efter att hon lurat sina kunder på tiotusentals kronor.

Nu har det kommit fram att stjärnan är tidigare simstjärnan Emma Igelström. När hon berättar om sitt brott tar hon avstamp i de alkoholproblem hon haft de senaste två åren.

– Det här hände när jag var som sjukast i höstas och jag kan ärligt säga att jag inte vet varför jag gjorde det och det är någonting jag verkligen ångrar och skäms över, säger hon till Göteborgs-Posten.

När domen föll befann sig Igelström på ett behandlingshem för sin alkoholism.

Under hela sin karriär har hon brottats med olika beroenden. År 2004 avbröt hon sin simkarriär på grund av ätstörningar. När det var som värst med alkoholen funderade hon på självmord.

– Nu har jag varit nykter i sex månader och nyligen tillbringat fyra och en halv månad på behandlingshem i Malmö. I höstas, när jag mådde som sämst, hade jag tankar på att ta mitt liv, säger hon.

Emma Igelström har fått hjälp att inse de djupare orsakerna bakom de problem hon haft.

– Jag har en beroendepersonlighet och det tar sig uttryck i träning, bantning, jobb eller vad som helst, säger hon till GP.

Efter en framgångsrik simkarriär har hon bland annat medverkat i SVT:s "Mästarnas mästare". År 2006 släppte hon boken "Simmar-Emma – min kamp mot bulimin". Och nu tänker hon fortsätta att kämpa.

– Varje dag är fortfarande en kamp, säger hon.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.