IFK Kristianstads inofficiella supportersida IFK-bloggen sponsras av Sverigedemokraterna.
1 av 4
IFK Kristianstads inofficiella supportersida IFK-bloggen sponsras av Sverigedemokraterna. - Foto: BILDBYRÅN/Faksimil/ifkbloggen.com
Här kan man se sponringsplatsen som länkar till SD:s hemsida.
2 av 4
Här kan man se sponringsplatsen som länkar till SD:s hemsida. - Foto: Faksimil/IFKbloggen.com
IFK Kristianstad tar avstånd mot supporterföreningen.
3 av 4
IFK Kristianstad tar avstånd mot supporterföreningen. - Foto: © BILDBYRN / Pontus Ferneman
För två veckor sedan sponsrade SD Kristianstads FF:s träningsmatch mot Elfsborg.
4 av 4
För två veckor sedan sponsrade SD Kristianstads FF:s träningsmatch mot Elfsborg. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller

Stor supporterblogg sponsras av SD

IFK Kristianstad är ett av Sveriges största handbollslag. Deras inofficiella supporterblogg IFK-bloggen sponsras av Sverigedemokraterna – nu kritiseras de av klubbens vice ordförande Mats Samuelsson:– Vill inte bli förknippade med något politiskt parti, säger han till Nyheter24.


För två veckor sedan uppmärksammades division 1-klubben Kristianstads FF efter att ha sponsrats av Sverigedemokraterna i en träningsmatch mot Elfsborg.

Den här gången är det den svenska storklubben, handbollslaget IFK Kristianstad, inofficiella supporterblogg IFK-bloggen som har hamnat i centrum. Bloggen, som har en egen podd, intervjuer med spelare och följer laget på nära håll, sponsras nämligen av C4 Media, First Hotels, Spolarna, ICA Maxi – och SD. I ett sponsorutrymme på sidan finns SD:s logga tillsammans med en länk till partiets hemsida. 

"Vi ser dem som vilket annat parti som helst"

Marcus Nilsson, som är en av grundarna till hemsidan, är fåordig när Nyheter24 ringer upp honom.

– De ville annonsera helt enkelt, säger han och fortsätter:

– Vi har inte möjlighet att tacka nej till pengarna bara för att några är emot dem. Vi ser dem som vilket annat parti som helst.

Han och Joel Lindstedt, som är den andre av grundarna, mejlade efter telefonsamtalet och utvecklade sitt svar.

"Första gången som vi behöver förklara varför vi låter någon annonsera på vår sida", skriver de och fortsätter:

Vill inte bli förknippade med SD

"Vi lever i ett land med demokrati och för oss är SD ett parti precis som övriga. Helt naturligt så tillkommer det en del kostnader med att driva bloggen och vi har därmed inte heller möjlighet att tacka nej till någon som är intresserad utav att annonsera".

IFK-bloggen och även IFK Kristianstads vice ordförande Mats Samuelsson vill betona att bloggen är "helt fristående" och inte har något samarbete med klubben.

– Har egentligen inga kommentarer till det då jag inte har sett det själv, men spontant så låter det inget vidare, säger han och fortsätter:

– Vi som förening vill inte bli förknippade med något politiskt parti överhuvudtaget egentligt, och speciellt inte med dem.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?