Gayhatarna hamnade i skymundan – av talangens skolkamrater

Efter att Michael Sam kommit ut som homosexuell visar nu hans skola ett stort stöd för honom. Samtidigt demonstrerade en grupp gayhatande kristna mot det stödet han får.


Nyheter24 har tidigare skrivit om 24-årige Michael Sam som nästa säsong kan bli NFL:s första öppet homosexuella spelare. Bara månader innan NFL-draften tog han beslutet av komma ut offentligt. Sam har fått mycket uppmärksamhet och ABC:s nyhetsankare Dale Hansen riktade skarp kritik mot de NFL-lag som ställer sig tveksamma till att välja honom i kommande draft.

Nu har Michael Sam återvänt till sin skola University of Missouri för första gången sedan han kom ut, skriver Buzzfeed. När han kom in i skolans idrottshall för att ta emot ett pris för sitt lag gav publiken honom en stående ovation och visade sitt stöd.

"Smutsig, pervers och en rebell mot gud"

Det var däremot inte alla som var lika stöttande mot Michael Sam. Den ökända gayhatande kristna gruppen Westboro Baptist Church demonstrerade mot honom och mot att skolans studenter stöttade honom.

– De tröstade honom i hans synd förra veckan. De blev helt galna när han berättade för världen att han är smutsig, pervers och en rebell mot gud, säger Shirley Phelps-Roper, en av de demonstrerande.

Hundratals studenter genomförde dock en tyst motdemonstration när de ställde upp sig vid gatorna i demonstrationen som kallades "Stand with Sam".



/
NFL
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.