Henrik Brandão Jönsson gestikulerar vilt i SVT:s studio.
Henrik Brandão Jönsson gestikulerar vilt i SVT:s studio. - Foto: Faksimil.

Best of Brandão

Henrik Brandão har gjort succé i SVT:s VM-studio. Nu har det videoklipp som sammanfattar hans höjdpunkter börjat delas på nätet.


Blev sliten

Under början av juli spreds två bilder på Brandão  – tagna med tre veckors mellanrum. Och resultatet när man jämförde de båda bilderna var häpnadsväckande.

Journalisten Henrik Brandão Jönsson bjöds in i SVT:s VM-studio för att axla rollen som Brasilienexpert. Kanske inte för sina otroliga fotbollskunskaper, utan mer för sina genuina, sprakande personlighet. Resultatet: succé. 

På bara några veckor tog svenskarna honom till sitt hjärta och hyllningarna till Brandão har strömmat in på sociala medier. 

– Det är väldigt många som mejlar, twittrar och vill bli kompis på Facebook. Men också här på tunnelbanan i Rio, med svenskar som säger "där är den där Brandão". Fast det hade nog varit annorlunda i Stockholm, säger Brandão till Resume om sitt plötsliga kändisskap. 

"Har varit svårt"

Men vägen in i det svenska folkets hjärta kan vara lång och tuff. Det hårda jobbet i studion tärde på 45-åringen, något som Nyheter24 tidigare rapporterade om. 

– Jag har ju både jobbat åt DN och SVT. Det har varit svårt, men jag tycker att det har fungerat bra. Båda är nöjda. Men det har blivit på bekostad av mig själv. Jag har inte haft någon fritid. Bara gått och lagt mig efter sändningarna och sedan upp tidigt för att skriva reportage. Jag hade gärna hängt mer ute stan, säger han till Resume. 

Höjdpunkter

Men trots den hårda arbetsbördan lyckades Brandão få sin personlighet att nå ut genom TV-rutan, något som fått både SVT och privata youtubeanvändare att klippa ihop hans höjdpunkter. 

Se SVT:s klipp nedan. 


Kan du inte få nog? Här är ytterligare 12 minuter Brandão i ett klipp som delats på svenska forumet Sweddit.  

SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

1 timme sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

1 timme sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

2 timmar sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.

Palestina vill att Fifa straffar Israel

3 timmar sedan
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullett Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.