Bandy - en exotisk sport i USA.
Bandy - en exotisk sport i USA. - Foto: BILDBYRN / NIKLAS LARSSON

Bandy är en "absurd ny sport" i USA

Nej, bandy är inte en stor sport borta i staterna.


"Absolutely absurd new sports you've never heard of". Det är rubriken Huffington Post använder i en artikel om märkliga sporter. Där är den i Sverige mycket traditionella sporten bandy med.

Bandy, som har sina anor från England i mitten av 1800-talet, jämförs där med sporter som tåbrottning, bubble football och barbåtsrace.

"Spelas oftast utanför USA"

Bleacher Report, som Huffington Post länkar till, använder sig av följande rubrik i artikeln: "Ridiculous new sports you've never heard of".

Sedan beskriver de bandy så här:

"Likt ishockeyn spelas oftast bandy på platser utanför USA, men det behöver inte betyda att vi amerikaner inte borde lära känna sporten – särskilt eftersom en del människor vill ha det som en olympisk sport", skriver de och fortsätter med att förklara reglerna.

"En av de mest roliga sporterna"

"Med åtta till elva spelare i varje lag, tar bandy ingredienser både från ishockey och fotboll, för de samman med en extra krydda och blir en av de mest roliga sporter någon kan se eller utöva."

Så det är inte det att man underskattar underhållningen med bandy – även om trovärdigheten sjunker något då man påstår att det är en ny sport. 

Ett nyhetsinslag där man förklarar bandy i Winnipeg-kanalen Shaw Tv.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde bandy vara en OS-gren?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?