Thomas Wassberg har fått ett SD-mandat i sin hemkommun.
1 av 3
Thomas Wassberg har fått ett SD-mandat i sin hemkommun. - Foto: BildbyrŒån / Arne Forsell
Wassberg är dock inte ett dugg intresserad av att engagera sig politiskt.
2 av 3
Wassberg är dock inte ett dugg intresserad av att engagera sig politiskt. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
58-åringen som har tagit fyra OS-guld.
3 av 3
58-åringen som har tagit fyra OS-guld. - Foto: Bildbyrån

Skidstjärnan får SD-mandat – mot sin vilja

Svenske skidlegendaren Thomas Wassberg, 58, har fått ett SD-mandat till kommunfullmäktige i Bergs kommun. Men han står inte bakom deras politik, skriver Östersunds-Posten.


Med en röst i personvalet i Bergs kommun har Thomas Wassberg fått ett SD-mandat i kommunfullmäktige. Genom lottning fick han platsen skriver Östersunds-Posten.

Men själv har han inte mycket till övers för Sverigedemokraternas politik.

"Jag tänker inte engagera mig politiskt"

– Jag har aldrig gett mitt tillstånd till det där. Jag ska inte vara med och jag tänker inte engagera mig politiskt, säger han till tidningen.

Även 2010 fick han en SD-röst i Bergs kommun – men då gallrades han bort i lottningen. Även om han inte står för partiets politik säger han att många avfärdar dem på fel grunder. 

– Nej, inte direkt. Men däremot blir det demokratiskt fel att inte lyssna på dem. Att försöka ta bort någons åsikter och trycka undan dem.

"Man måste lyssna på SD"

Faktum är att Wassberg, med bland annat fyra OS-guld i bagaget, tycker att den svenska politiken har havererat.

– Demokratin håller på och faller sönder. Sedan är det en annan sak om man håller med Sverigedemokraterna eller ej. Men man måste lyssna på dem när de är så stora som de är.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över – PSG vann klart

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.