Anthony, 30, blev dumpad – fyra dagar senare tog han sitt liv

Anthony Hughes, 30, fästmö beslöt sig för att lämna honom. Fyra dagar senare hittades han död i sitt hem.


Historien om Anthony Hughes självmord är tragisk. Hughes, som tidigare spelat rugby för Wigan St. Patricks i en engelsk amatörliga, hade länge varit deprimerad. 

Mått dåligt sedan 2005

För drygt nio år sedan separerade Hughes från sitt barns mamma. Sedan dess har han varit deprimerad i långa perioder. Han försökte ta sitt liv flera gånger. 2005 tog han en överdos men överlevde. Förra året tänkte han hoppa från en bro, men blev övertalad att låta bli.

– Han blev mer tillbakadragen och det gick ut över hans jobb. Innan separationen var han aldrig ledsen. Han kunde inte bearbeta den känslan, säger hans mamma, Patricia, till Daily Mail.

Depressionen påverkade relationen

För fyra år sedan träffade Hughes en ny kvinna, Charlotte Thompson, som han inledde ett förhållande med. Den nyfunna kärleken innebar inte att Hughes hälsa förbättrades. Depression påverkade och tärde på förhållandet, skriver tidningen.

Förlovade sig men separerade

Trots problemen förlovade sig paret i november förra året. Men till slut orkade inte Thompson längre. I maj valde hon att flytta ifrån Hughes på prov. I juli meddelade hon honom att hon inte ville fortsätta förhållandet. 


Tog sitt liv fyra dagar senare

Hughes tog det avslutade förhållandet hårt till en början. Men tre dagar efter att förhållandet tog slut var han mer positiv mot Thompson, och ska ha gett signaler av att han accepterat att förhållandet var slut. Dagen efter var han död. Han hade tagit sitt liv. På morgonen hade Thompson fått ett sms av Hughes.

– Han var ursäktande. Han sa "förlåt för allt". I efterhand förstår jag att han hade bestämt sig, säger hon till Daily Mail. 

Uppmanar deprimerade att söka hjälp

Thompson uppmanar deprimerade och självmordsbenägna människor att våga söka hjälp.

– Det är inget att skämmas för. Och människor som känner att de lider bör be om hjälp direkt när de upptäcker att de har problem, säger hon. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.