Johan Olsson tog brons under skid-VM:s sista lopp.
1 av 8
Johan Olsson tog brons under skid-VM:s sista lopp. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
2 av 8
- Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
3 av 8
- Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
4 av 8
- Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
5 av 8
- Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
6 av 8
- Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
7 av 8
- Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
8 av 8
- Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

Johan Olsson körde hem bronsmedalj

Johan Olsson slet, grillade och drog hem ett VM-brons under femmilen i Falun i dag. "En tredjeplats är inte vad jag hade hoppats på", säger Johan Olsson till SVT.


Övriga svenskars placering

Daniel Richardsson slutade nia, Anders Södergren 15:e, Calle Halfvarsson 24:a och Lars Nelson 25:a.

En ny svensk medalj kammades hem när Johan Olsson under söndagen gjorde vad som förmodas vara karriärens sista mästerskap.

Herrarnas femmil som markerar avslutet på skid-VM i Falun blev en blöt historia när regerande världsmästaren Johan Olsson skulle försvara sitt guld från VM i Val Di Fiemme.

Olsson visste att han skulle behöva lämna bättre spurtare, som Petter Northug, bakom sig längs med banan för att vinna guldet.

Gjorde två ordentliga ryck utan resultat

Vid 10 respektive 30 kilometer ökade Olsson farten och grillade fältet ordentligt med hopp om att få en lucka bakåt. Men de svåra snöförhållandena längs banan gjorde det omöjligt att dra ifrån.

– Jag tycker väldigt synd om åkarna som får åka en sån här viktig femmil under de här förhållandena, påpekade SVT:s Anders Blomqvist medan åkare sågs sjunka rakt igenom den lösa snön.

Södergren hyllades

Anders Södergren som gavs femmilsplatsen av Marcus Hellner njöt av publikens stöd på hemmaplan och fick gå i egen regi när han satte fart längst fram. Även han gör sitt sista mästerskap för karriären.

Fältet var dock samlat när mindre än en mil av loppet var kvar. På sista varvet satte Lukas Bauer från Tjeckien fart, Johan Olsson följde och slutade trea efter en rafflande spurtduell med ryssen Maxim Vylegzhanin på upploppet.

Ingen kunde göra något åt Petter Northug som spurtade hem guldet.

Petter Northug vann, Lukas Bauer blev tvåa och Johan Olsson trea alltså.

En stor prestation som Johan Olsson själv inte är nöjd med:

– En tredjeplats är inte vad jag hade hoppats på, säger Johan Olsson till SVT efter loppet och tillägger:

– I dag ville jag vinna.

Se publikens egna bilder på plats i Falun

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.