Lee Sheldon innan och efter.
1 av 9
Lee Sheldon innan och efter. - Foto: Privat
Lee innan tävlingen.
2 av 9
Lee innan tävlingen. - Foto: Privat
Lees back pose.
3 av 9
Lees back pose. - Foto: Privat
Lee Sheldon.
4 av 9
Lee Sheldon. - Foto: Privat
Lee efter 21 kilos viktnedgång.
5 av 9
Lee efter 21 kilos viktnedgång. - Foto: Privat
Lee innan hon började satsa på tävlingen.
6 av 9
Lee innan hon började satsa på tävlingen. - Foto: Privat
Lee med brodern och personliga tränaren Marc.
7 av 9
Lee med brodern och personliga tränaren Marc. - Foto: Privat
Lee och Marc.
8 av 9
Lee och Marc. - Foto: Privat
Lee Sheldon.
9 av 9
Lee Sheldon. - Foto: Privat

Lee gick från 80 kilo till pokal i bikini fitness: "Scenen var magisk"

Ibland lönar sig hårt jobb.


Lee Sheldon från Floda gick upp 10 kilo efter 4 månader i Australien. När hon kom hem var hon missnöjd och obekväm i sin kropp. Med sin bror och personlige tränare Marcs hjälp tog hon tag i träningen och siktade på att tävla i bikini fitness.

– Jag hade en startvikt på 80 kilo. Min bror fick in mig på fitnesslinjen, han vill ha en försökskanin för han är personlig tränare, säger hon till Nyheter24.

Nio månader och 21,3 kilo senare knep hon en tredjeplats i Tyngre Classic i hennes tävlingsdebut. Men det låg mycket hård träning bakom.

– Jag tränade varje dag. Styrka sex dagar i veckan och en vilodag. Sen körde jag ett lätt cardiopass om dagen. Men det kunde vara i olika former, från en morgonpromenad till intervaller på gymmet. Det berodde lite på hur mycket mat det var planerat för dagen, säger hon.

Bildkälla: Privat

– Det var väldigt strikt. Jag hade ett kostschema och så fick jag äta lite mer på helgerna. Det var som striktast de sista månaderna, då blev det inga kolhydrater. Jag hade lite mer att gå ner i vikt än de andra tävlande, säger hon.

Men allt slit och all träning lönade sig i slutändan. Lee kom trea i tävlingen och längtar redan till nästa, även om dieten stundtals är väldigt tuff.

– Scenen var en riktigt magisk känsla, men under dieten undrade jag vad jag höll på med ibland. Jag ska tävla nu i december igen. Det var för roligt för att bara göra en gång, berättar hon.

Bildkälla: Privat

Även om det gick bra för Lee förstår hon folk som försöker men inte lyckas.

– Jag började på en hög vikt och jag förstår folk som inte kommer in i det. Viktnedgång kommer in på en natt. Man måste göra det till en livsstil. Varför dieten blev såpass lång är för att om jag ska delta i en tävling kan jag inte göra de halvdant, jag måste ha en realistisk chans att vinna.

Hon fortsätter:

– Klart jag hade kunnat korta ner dieten drastiskt och även ha en fin bikinikropp, men jag ville vinna och jag och min bror ville nå mitt mål på ett hälsosamt sätt. Därmed den extra långa dieten fram till scenen. Man måste unna sig ibland, fast inte varje dag. Men kanske på helgen, avslutar hon.

Nu siktar Lee på att hamna överst på pallen i hennes nästa tävling som är i december. Ni kan följa hennes resa på Instagram: @leesheldonfitness @marc_sheldon

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tränar du?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.