Klüft gick nyligen ut och kritiserade Sverigedemokraternas värderingar.
1 av 5
Klüft gick nyligen ut och kritiserade Sverigedemokraternas värderingar. - Foto: TT Bild
Carolina Klüft kastas i vattengraven av lagkamraterna sedan hon gjort sin sista tävling på 4x400-stafetten under Finnkampen 2012.
2 av 5
Carolina Klüft kastas i vattengraven av lagkamraterna sedan hon gjort sin sista tävling på 4x400-stafetten under Finnkampen 2012. - Foto: TT Bild
Mattias Karlsson vikarierande partiledare för Sverigedemokraterna.
3 av 5
Mattias Karlsson vikarierande partiledare för Sverigedemokraterna. - Foto: JESSICA GOW /tt bild
Carolina Klüft är numera expertkommentator och mamma.
4 av 5
Carolina Klüft är numera expertkommentator och mamma. - Foto: TT Bild
Carolina Klüft tar över stafettpinnen från Josefin Magnusson när Klüft gör sin sista internationella tävling på tredjesträckan av 4x400-stafetten under Finnkampen 2012.
5 av 5
Carolina Klüft tar över stafettpinnen från Josefin Magnusson när Klüft gör sin sista internationella tävling på tredjesträckan av 4x400-stafetten under Finnkampen 2012. - Foto: TT Bild

Carolina Klüft om Sverigedemokraterna: Vi kan inte ha ett parti med sådana värderingar

Hon tycker det är dags att folk reagerar mot SD.


När Carolina Klüft gästade P4 Extra med Lotta Bromé rasade ex-friidrottaren mot Sverigedemokraterna.

– Det är fruktansvärt, skrämmande. Jag förstår inte vart medmänskligheten har tagit vägen. Vi har inte haft krig i Sverige på vadå, 250 år? Vi kan inte sätta oss in i hur det är ett fly från krig. Men vi är tillräckligt rationella och kloka för att förstå att folk som flyr för sina liv måste ha någonstans att ta vägen. Då måste vi göra vad vi kan för att bidra, säger hon i programmet, skriver Expressen.

Klüft kastas i vattengraven av lagkamraterna under Finnkampen 2012. Foto: TT BILD

Skrämmande utveckling

Hon berättar också att hon alltid varit lite egoistisk, men att mycket har ändrats sedan hon blev mamma till dottern Laleh (japp efter artisten). Hon har följt medierapporteringen om flyktingkatastrofen i Medelhavet och tycker att vi i Sverige borde göra mer.

– Det är barn och oskyldiga människor som drabbas. Det är en skrämmande utveckling. Någon gång måste vi reagera. Vi kan inte ha ett parti som har sådana värderingar som tar så jäkla mycket plats. Vi måste vara mycket tydligare kring vad det är för värderingar som ska få råda i det här landet, säger Carolina Klüft till P4 Extra med Lotta Bromé.


Klüft gör sitt sista lopp någonsin under Finnkampen 2012. Foto: TT Bild.

/
P4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.