1 av 3
2 av 3
3 av 3

Fightern kastar känga till Svenska folket och kvällspressen: "Det är nu han behöver er"

Den finska MMA-fightern är inte alls imponerad av Svenska folkets respons på Alexander Gustafssons förlust.


Titelmatchen mot Daniel Cormier blev en förlust för Alexander "The Mauler" Gustafsson. Efter en fight utan dess like avgjordes matchen av domarbeslut och Cormier blev utsedd till vinnare.

Efter matchen skickades Alexander direkt till sjukhus för hälsoundersökning och kunde därför inte medverka på presskonferensen efteråt.

Hyllas nu av vännen

Precis som efter hemmamatchen mot Anthony "Rumble" Johnson på Tele2 Arena var förväntningarna på Alexander höga. Och precis som efter Rumble-matchen kom förlusten med ett ekande och vidrigt efterskall från både media och fans.

Någon som nu kastar en känga mot både medier och fans är den finske MMA-fightern och träningsvännen Makwan Amirkhani. Fightern skrev under söndagen ut ett långt inlägg på sin Facebook där han hyllar Alexander men samtidigt kastar en känga på både svenska folket och svenska kvällspressen.

– När jag kom till Sverige för första gången sa min manager till mig att jag skulle sätta mig bredvid Alexander för att ta en bild tillsammans. Jag kände mig som ett barn i en godisaffär. För den dagen hittade jag min förebild. Han lärde mig att hur känd du än blir så ska du aldrig sluta upp att vara ödmjuk.

"Det är efter förlust du behöver som mest stöd"

Makwan fortsätter med att förklara att det inte är efter en vinst utan efter en förlust man som atlet är i som mest behov av stöd.

– Matchen mot Daniel Cormier slutade inte på det sätt jag hade önskat. Det gör mig så ledsen då jag vet hur mycket Alexander gått igenom inför den här matchen. Jag förstår att man ibland vinner och ibland förlorar, men det är efter en förlust du behöver stöd av vänner, familj och framförallt ditt land Sverige. Någon kvällstidning skrev en hånande artikel om Alexander. Du borde visa mer respekt för någon som försöker att göra sitt land stolt, skriver han.

Har du någonting du skulle vilja hälsa Alexanders fans?

– Det är väldigt lätt att stötta en atlet under hans bästa prestationer. Men det är viktigare att stötta honom under hans jobbiga tider, säger han till Nyheter24.

– Jag kommer alltid att se upp till dig, Alexander Gustafsson.

Läs inlägget i sin hethet här:


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?