Kolla vad kul!
1 av 5
Kolla vad kul! - Foto: Minoo Eneroth
De flesta är nybörjare.
2 av 5
De flesta är nybörjare. - Foto: Minoo Eneroth
Boarders vs Borders.
3 av 5
Boarders vs Borders. - Foto: Minoo Eneroth
Kolla vad glada.
4 av 5
Kolla vad glada. - Foto: Minoo Eneroth
Snyggt!
5 av 5
Snyggt! - Foto: Minoo Eneroth/Facebook

Ett gäng 14-åringar har startat en skateskola för flyktingar

Några 14-åringar från Göteborg har startat en skateboard-skola för flyktingar. "Att skejta är det absolut bästa vi vet, och vill att nyanlända flykting-ungdomar också ska få uppleva det", skriver de på sin Facebook-sida.


Ett gäng 14-åringar i Göteborg har startat en skateboard-skola för flyktingar. Under parollen "Boarders vs Borders" ger de flyktingar möjlighet att träffa andra människor, ha lite roligt – och åka skateboard.

På lördagar träffas de och skatear, och det kan komma allt från tre till trettio personer som är sugna på att åka lite bräda.


14-årige Otto Eneroth är en av grundarna till skolan, vid namn Refugee Skateboard School, och han säger att alla har roligt när de åker bräda. En kille kunde skatea lite sedan innan. Han hade lärt sig i Afganistan. Men de flest är nybörjare, men de är man ju alltid i början.

– En har brutit armen... Men de lär sig ju. Mest är de där för att det är kul och för att träffa andra människor, säger Otto till Nyheter24.

Det hela började med en idé om att starta en vanlig skateskola. Men när flyktingkatastofen blev värre så blev det naturligt att ge flyktingarna en väg in i gemenskapen.

Bildkälla: Minoo Eneroth

Ottos pappa Pål berättar att det här var barnens egna initiativ, och han förklarar att det är fantastiskt att se flyktingarnas glädje tillsammans med de svenska barnen. Här blir de personer med namn, och inte bara siffror på ett papper.

Bildkälla: Minoo Eneroth

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Fin grej?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

1 timme sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.