Paul "Gazza" Gascoigne.
1 av 4
Paul "Gazza" Gascoigne. - Foto: TT Bild
Gazza gjorde 57 matcher för England.
2 av 4
Gazza gjorde 57 matcher för England. - Foto: TT Bild
Gazza.
3 av 4
Gazza. - Foto: TT Bild
Paul Gascoigne.
4 av 4
Paul Gascoigne. - Foto: Bildbyrån

Gazza skulle stoppa mördare efter tolv linor kokain – med grillad kyckling och fiskespön

Paul Gascoigne berättar nu om den underliga kvällen när han skulle försöka stoppa dubbelmördaren Raoul Moat, beväpnad med två fiskespön och en grillad kyckling.


2010 hade polisen efter en lång jakt lokaliserat var den efterlyste dubbelmördaren Raoul Moat befann sig. Plötsligt dök den forne storspelaren Paul "Gazza" Gascoigne upp med två fiskespön och en grillad kyckling, och skulle lösa situationen.

Nu har Gascoigne berättat för The Sun om kvällen, och den är minst sagt underlig. Den börjar ungefär efter sex linor kokain, och han får plötsligt för sig att han känner Raoul Moat.

– Jag hade inte så bra koll då, men efter en bra lina är jag och Raoul Moat bekanta. Efter några till linor är vi goda vänner, berättar Gascoigne.

– Han var i Rothbury, det var där jag brukade fiska så jag kände till område ganska bra, berättar han.

Bildkälla: TT Bild

Gazza berättar att han trodde att han kunde prata vett i Moat eftersom han hade varit i terapi tidigare och begav sig iväg för att försöka.

– Några linor till och jag hade tagit fram ett par fiskespön och en kyckling. Kycklingen är viktig för han måste vara vrålhungrig, berättar Gazza.

Han hoppade in i en taxi till Rothbury men så fort han klev ur bilen kom en polis fram och sa att han inte fick komma längre.

– Jag sa att jag kunde hjälpa honom för att jag hade varit i terapi. Men polisen sa bara åt mig att åka hem. Jag var bedrövad för att kycklingen höll på att bli kall. Men jag åkte hem och somnade med en flaska whiskey, säger Gascoigne.

Bildkälla: TT Bild

Dagen efter vaknade Gazza bredvid sin kyckling och sina fiskespön och undrade vad han hade gjort kvällen innan egentligen.

– Jag hade 250 missade samtal på mobilen, och jag tänkte "vad har jag gjort?!" Jag har en kyckling bredvid mig, två fiskespön och en jacka. Jag måste ha gjort något, säger Gazza.

Och det insåg han ganska snabbt att han hade.

– Jag slog på Sky News och där stod det: Paul Gascoigne var där i går.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du också haft
Tack för din röst!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

2 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

3 timmar sedan
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

3 timmar sedan
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.