Är det här den värsta tacklingen någonsin?

Rött kort? Avstängning? Polisanmälan? Ja, åsikterna är många när det gäller den här tacklingen. Men den är hur som helst långt från okej.


Det var i matchen mellan Nya Zeeland och Argentina som All Blacks Isaac Te Tamaki delade ut en riktigt ful tackling på en motspelare.

– Väldigt, väldigt farligt spelat, säger kommentatorn.

Spelaren som tacklar har ansvar för att motspelaren landar på ett säkert sätt, och det struntade Te Tamaki fullständigt i här. Snarare tvärtom.

Bildkälla: Faksimil Facebook

En annan Nya Zeeländsk spelare var snabbt framme och försökte skydda hans huvud efter tacklingen, och han verkar ha klarat sig okej. Men Te Tamaki åkte förstås på ett rött kort.

Se tacklingen här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Solklart rött?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

2 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.