Kommer Janne och Rosenberg komma överens?
1 av 3
Kommer Janne och Rosenberg komma överens? - Foto: Bildbyrån
Rosenbergs Malmö torskade i onsdags mot Jönköping-Södra.
2 av 3
Rosenbergs Malmö torskade i onsdags mot Jönköping-Södra. - Foto: Bildbyrån
Rosenberg till landslaget?
3 av 3
Rosenberg till landslaget? - Foto: Bildbyrån

Markus Rosenberg till EM – varför inte?

Med Janne Andersson som ny förbundskapten så kan Markus Rosenbergs framtid ändras.


Egentligen är det kanske inte läge att lyfta den här idén just nu. Gårdagens insats mot Jönköping-Södra var direkt bedrövlig, samtidigt som det flyter på ganska okej för John Guidetti, Marcus Berg och övriga aspirerande på platsen bredvid Zlatan Ibrahimovic i sommar. Dessutom har Markus Rosenberg själv vid ett flertal tillfällen sedan återkomsten från Europa tackat nej till fortsatt spel i landslaget.

I går ställdes dock allt på ända. Visserligen kommer Janne Andersson ta över landslaget först i höst, men jag är helt övertygad om att han och Erik Hamrén kommer ha ett tätt samarbete avseende uttagningar och aktuella spelare från Allsvenskan som har gjort bra vårsäsonger.

Utöver detta har Rosenberg och Andersson en gott samarbete sen tidigare från den senares tränarsejour i Halmstad 2004. Just Rosenberg, som då var på lån från MFF, var en starkt bidragande orsak till att HBK var med och slogs om guldet fram till sista omgången – så pass stor att han både vann skytteligan och blev proffs i Ajax. Därför tror jag att Andersson i samråd med Hamrén faktiskt skulle kunna övertala "Mackan" om ett sista landslagsframträdande.

Bildkälla: Bildbyrån

Markus Rosenberg är på många sätt en kontroversiell figur i allsvenska sammanhang. Han ligger hela tiden på gränsen till det tillåtna, är stor i käften och kan av många uppfattas som arrogant och direkt stöddig i intervjuer. Bara negativt, eller?

Absolut inte. Rosenberg har efter år på högsta europeiska nivå lärt sig EXAKT vad som krävs för att vara den där direkt avgörande skillnaden mellan vinst och förlust. Man måste vara ful i duellspelet. Man måste kunna käfta med motståndarbackarna. Man måste ha ett par tjuvknep i fickan för att vinna fördelar på internationell nivå. John O'Shea och Giorgio Chiellini kommer knappast lägga några fingrar emellan i sommar.

Bildkälla: Bildbyrån

Således vore det både klokt och resonabelt att från SvFF:s håll försöka snacka Rosenberg till EM. Internationell rutin, vassa armbågar och en målnäsa få förunnad kan landslaget bara dra nytta av.

Oavsett vad Rosenberg-hatarna säger.

Texten är skriven av Next In Football-deltagaren "Josipladan"

Vill du också delta i tävlingen, Next in Football och ha chansen att bli Nyheter24:s reporter i Frankrike?

Skapa då en reporterprofil på Nextinfootball.com.

/
/
/
/
/
EM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.