- Foto: Fotbollskanalen

Efter supporterns virala succé – nu kan han bli årets sommarplåga

Klippet på den svenske fotbollssupportern efter Sveriges förlustmatch mot Italien har gjort viral succé. Nu har duon Jesper Andersson och Olle Nilsson gjort en låt på klippet – lyssna in den här.


Det var efter Sveriges förlustmatch mot Italien som fotbollskanalen la ut ett klipp på en supporter i Nice som verkligen satte ord på allt vad alla svenskar kände efter matchen.

Videon blev en viral dundersuccé och det tog inte många timmar innan Jesper Andersson, 22, och Olle Nilsson, 21, tog tillfället i akt att göra en remix på det hela.

– Vi fick ett tips från Olles kompis att vi borde göra en grej på det, så vid halv tre i går satte vi oss och började bolla. Därefter gick det väldigt fort och låten var klar vid åtta, berättar Jesper.

Hade ni ett beat klart eller hur gick den processen till?

– Man har väl haft någon idé som legat och skräpat, sedan byggde vi låten på det. Vi hade ett bra workflow så det gick snabbt, säger Olle.

Jesper, som är från Höör i Skåne, och Olle som bor i Linköping, fick kontakt med varandra via en Facebook-grupp där musikproducenter bollar idéer med varandra.

– Jesper var uppe hos mig för några månader sedan och vi började skapa lite musik. Han kom upp i helgen igen och nu står vi här med låten.

Och ni använder namnet Milo Haff. Vad är bakgrunden till det?

– Haha, ett väldigt oklart namn. Allt var väldigt spontant, det handlar ju bara om att vara först med en sådan här grej. Så i morse när vi var bakis tog vi det namnet. Milo klingar bara bra, haff tyckte vi passade efter att vi hade sett en "haffa guzz"-video, förklarar Olle.

Hur mycket håller ni på med musik annars?

– Vi har lite enskilda projekt, men nu har vi börjat göra lite ihop. Vi får väl se vad som händer i framtiden, säger Jesper.

När dyker låten upp på Spotify?

– Väldigt snart, hoppas vi. Det finns en tjänst som är till för att få ut sin musik på Spotify och då betalar man en slant per år och man har alla rättigheter. Nästan som ett skivbolag fast mer som en tjänst. Så förhoppningsvis finns låten där nu i veckan.

Hur tror ni den kommer bemötas?

– Bra förhoppningsvis. Den är ju bouncy. Folk gillar den här musiken på klubbar och allt det där.

Så ni hoppas på sommarturné med allt vad det innebär nu?

– Haha, så långt har vi inte riktigt tänkt. Det ska bli kul att få ut låten på Spotify och förhoppningsvis är det många som kommer lyssna, säger Jesper.

Lyssna in låten här nedan!


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Diggar du låten?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

1 timme sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.