Per Hellmyrs spelar i Bollnäs.
1 av 2
Per Hellmyrs spelar i Bollnäs. - Foto: Bildbyrån
I söndags träffades hans häst av blixten och dog direkt.
2 av 2
I söndags träffades hans häst av blixten och dog direkt. - Foto: BILDBYRN / MARTIN HENRIKSSON

Landslagsspelarens häst dog av blixt: "Den flög upp i luften"

Bandyspelaren Per Hellmyrs spelar till vardags i Bollnäs och staden blev i söndags drabbad av ett rejält åskoväder som ledde till att Pers häst dog.


I söndags drabbades Bollnäs av ett riktigt oväder som fick ett tragisk offer i form av bandyspelaren Per Hellmyrs häst som dog efter att ha blivit träffad av blixten, skriver Aftonbladet i dag.

– Det var världens smäll. Blixten träffade hästen som flög i luften en meter och när den landade dog den direkt. Det var riktigt otäckt, säger Hellmyrs till Aftonbladet.

Strax innan hästen blev träffad hade Hyllmyr och frun Anna Karin Svenskas Hellmyrs pratat om de skulle hämta in hästarna.

– Man funderar ju på vad som hade hänt om vi blivit träffade? Förut har man ju mest tyckt att lite oväder varit häftigt, men nu har man fått en helt annan respekt för det.

Hästen som blev träffad av blixten ska varit en lånehäst men även familjens häst blev träffad men den klarade sig uppger Aftonbladet.

I helgen dog även en travhäst under ett V75-lopp.

/
Dog
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

1 timme sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

2 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.